Αυτές είναι οι σοκολάτες που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες που δεν αναγράφονται

13146
Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις της Ηπείρου και Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ, ανακάλεσαν την κυκλοφορία τριών ειδών σοκολάτας. Στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλειες και ποιότητας τροφίμων για το 2018, που ερευνά τις αλλεργιογόνες ουσίες, ανιχνεύθηκε αλλεργιογόνα ουσία φουντουκιού, αν και δεν δηλωνόταν στην επισήμανση.

Συγκεκριμένα, μετά από εργαστηριακούς ελέγχους που διενεργήθηκαν στο Εργαστήριο Δοκιμών & Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, ανακλήθηκαν τα εξής προϊόντα:

  • Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος με αμύγδαλα, με την εμπορική ονομασία «dragée αμυγδάλου γάλακτος», που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ Α.Ε.» με έδρα στην οδό Θηβών 70Β στον Πειραιά

  • Το προϊόν σοκολάτας γάλακτος, με την εμπορική ονομασία «Σοκολάτα γάλακτος Καλατζόγλου», που παρασκευάζεται από την εταιρεία «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΛΑΤΖΟΓΛΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» με έδρα στην ΒΙ.ΠΕ. Ιωαννίνων

  • Το προϊόν μαύρης σοκολάτας με 92% κακάο, με την εμπορική ονομασία «VIVANI», που εισάγεται από τη Γερμανία από την εταιρεία ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε., Βασιλέως Παύλου 2, Κρύα Βρύση Πέλλας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα παραπάνω προϊόντα, την άμεση απόσυρση όλων των παρτίδων από την αγορά. Σε εξέλιξη βρίσκονται ήδη οι σχετικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι καταναλωτές που έχουν αλλεργία στο φουντούκι και έχουν ήδη αγοράσει κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Διαβάστε επίσης: Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την κυκλοφορία 74 καλλυντικών. Δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που θα αποσυρθούν

 

 

Διαβάστε επίσης: Γιατρός της έδωσε να φάει ξηρούς καρπούς, ενώ ήταν αλλεργική. Ποια είναι τα συμπτώματα της αναφυλαξίας και πόσο πιθανό είναι κάποιος να πεθάνει