Ο ΕΟΦ απαγόρευσε την κυκλοφορία 74 καλλυντικών. Δείτε τη λίστα με τα προϊόντα που θα αποσυρθούν

12985
Ο ΕΟΦ ανακοίνωση την απαγόρευση διάθεσης και διακίνησης 74 καλλυντικών προϊόντων. Ο οργανισμός έκρινε ότι τα προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία και διέταξε την άμεση απόσυρσή τους από την αγορά.

Όπως αναφέρει σχετικά ο ΕΟΦ, η απαγόρευση κυκλοφορίας στην αγορά των εν λόγω καλλυντικών είναι προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Οι εταιρείες που κάνουν τη διακίνηση των προϊόντων στην Ελληνική αγορά, πρέπει να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων, για την απόσυρση των προϊόντων στο άμεσο μέλλον.

Παράλληλα, πρέπει να ενημερωθεί η υπηρεσία του ΕΟΦ και τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα πέντε ετών. Εφόσον ζητηθούν, πρέπει να τεθούν υπόψιν του ΕΟΦ.

Η λίστα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των καλλυντικών περιλαμβάνει, κρέμα για μωρά με όνομα Ζinc and Castor Oil Cream, ταινίες λεύκανσης δοντιών με όνομα Dissolving Teeth Whitening Strips, μάσκα προσώπου με όνομα KELA COSMETIQUE και Προϊόντα μπάνιου.

Προϊόν περιποίησης δέρματος, μαλακτικό μαλλιών για παιδιά, σφουγγαράκια με σαπούνι, λοσιόν χεριών και σώματος, προϊόντα styling μαλλιών, αντηλιακή κρέμα, Κρέμα χεριών, Κόλλα για ψεύτικα νύχια, Κραγιόν, Βερνίκι νυχιών κι ακόμη μια σειρά από προϊόντα περιποίησης που κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα προϊόντα που απαγορεύθηκαν.

Διαβάστε επίσης: Τέλος στην πώληση καλλυντικών από εταιρείες που χρησιμοποιούν πειραματόζωα. Στόχος η παγκόσμια απαγόρευση ως το 2023. Τι λέει ο νέος νόμος της Ε.Ε

Διαβάστε επίσης: Η βιολογική αλόη που παράγεται στη Νάξο χωρίς χημικά στην καλλιέργεια και στην επεξεργασία