Κόλπα για να κόψετε το καρπούζι γρήγορα και εύκολα και να το σερβίρετε με στυλ στο τραπέζι (βίντεο)

4356
Μπορεί το καρπούζι να είναι το αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, αλλά είναι ίσως το μοναδικό που μας δυσκολεύει τόσο πολύ στο κόψιμο. Και αυτό οφείλεται στο μεγάλο μέγεθός του και στην σκληρή φλούδα.

Βίντεο στο διαδίκτυο δίνει τη λύση, καθώς συγκέντρωσε όχι έναν ούτε δυο, αλλά έξι διαφορετικούς και πρακτικούς τρόπους για να κοπεί ένα καρπούζι.  Μέσα σε τέσσερα μόλις λεπτά αποδεικνύει ότι δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο.

#1 Παίρνουμε ένα μεγάλο μαχαίρι και κόβουμε το καρπούζι στη μέση. Στη συνέχεια, κόβουμε το κάθε μέρος στη μέση. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να δημιουργηθούν φέτες, που θα μπορούμε να διαχειριστούμε πιο εύκολα. Αφαιρούμε τη φλούδα από κάθε φέτα, κόβουμε το εσωτερικό κάθετα σε κομμάτια και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

#2 Στο δεύτερο τρόπο ακολουθείται η ίδια διαδικασία, απλώς δεν αφαιρείται η φλούδα. Κόβουμε το εσωτερικό σε κάθετα κομμάτια μέχρι το μαχαίρι να ακουμπήσει στη φλούδα. Στη συνέχεια κόβουμε οριζόντιες λωρίδες και στο τέλος αφαιρούμε τη φλούδα.

#3 Κόβουμε το καρπούζι στα δυο και μετά κάθετα και οριζόντια κομμάτια μαζί με τη φλούδα.

#4 Κόβουμε το καρπούζι σε δύο κομμάτια. Αναποδογυρίζουμε το κάθε μέρος του καρπουζιού και αφαιρούμε τη φλούδα κομμάτι κομμάτι. Στη συνέχεια κόβουμε ότι έχει μείνει από το λευκό μέρος της ψίχας του καρπουζιού και το τεμαχίζουμε.

#5 Παίρνουμε το μισό καρπούζι και το κόβουμε σε τρία οριζόντια κομμάτια. Κατά μήκος τους καρφώνουμε ξύλινα καλαμάκια. Στη συνέχεια τεμαχίζουμε σε κομμάτια, ώστε το κάθε ξύλινο καλαμάκι να αντιστοιχεί σε ένα κομμάτι.

#6 Κόψτε το καρπούζι στη μέση και στη συνέχεια τεμαχίστε το εσωτερικό σε κομμάτια χωρίς να βγάλετε τη φλούδα. Με κουτάλι βγάλτε τα κομμάτια και πετάξτε τη φλούδα.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε επίσης: Λειτουργεί ως φυσικό Βιάγκρα, αδυνατίζει, νικά τους μυϊκούς πόνους. Καρπούζι, ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό

 

 

Διαβάστε επίσης: Θα εκπλαγείτε μόλις δείτε πώς ήταν τα φρούτα και τα λαχανικά πριν από χρόνια, πριν τις «παρεμβάσεις». (φωτό)