Λειτουργεί ως φυσικό Βιάγκρα, αδυνατίζει, νικά τους μυϊκούς πόνους. Καρπούζι, ό,τι καλύτερο για τον οργανισμό

5559

Το καρπούζι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «βασιλιάς του καλοκαιριού», αφού είναι το φρούτο με τη μεγαλύτερη κατανάλωση τους καλοκαιρινούς μήνες.
Το 90% του φρούτου αποτελείται από νερό, όμως στο υπόλοιπο 10% βρίσκεται μεγάλη ποσότητα βιταμινών, με πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Έχει καταγωγή από τη νότια Αφρική και από τον 10ο αιώνα μ.Χ. άρχισε να καλλιεργείται στην Κίνα.
Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τοποθετούσαν καρπούζια στους τάφους τον Φαραώ, γιατί τα θεωρούσαν θρεπτική τροφή για την μετέπειτα ζωή.

Φυσικό βιάγκρα
Έρευνα στο  πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, έδειξε ότι η αργινίνη, ουσία που περιέχει το καρπούζι, ενεργοποιεί το νιτρικό οξύ και χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία.
Ίδια ακριβώς είναι και η επίδραση του βιάγκρα στον οργανισμό, αλλά δεν είναι το μόνο θετικό.

Ενυδάτωση
Το καρπούζι ενυδατώνει τον οργανισμό, καθώς περιέχει πολύ νερό και είναι δροσιστικό.
Έχει όμως και υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, που αναπληρώνει τα μεταλλικά στοιχεία που ο οργανισμός χάνει λόγω του ιδρώτα.
Έτσι, η κατανάλωσή του προστατεύει από την θερμοπληξία.

Καταπολεμά τον πόνο
Ο χυμός καρπουζιού ανακουφίζει από μυϊκούς πόνους, που συνήθως εμφανίζονται μετά από προπόνηση ή έντονη άσκηση.
Μελέτη που έγινε στο Τεχνολογικό πανεπιστήμιο της Καρθαγένης, έδειξε ότι ένα από τα αμινοξέα που έχει, η L – σιτρουλίνη, απομακρύνει από τους μυς το γαλακτικό οξύ και έτσι αποτρέπεται ο πόνος.

Περιποίηση επιδερμίδας και μαλλιών
Οι βιταμίνες Α και C κάνουν το δέρμα λαμπερό, υγιές και βοηθούν στην αποκατάσταση της τρίχας.
Οι βιταμίνες κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και παράλληλα ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, που σχετίζεται με την ελαστικότητα και τη νεότητα του δέρματος.

Μείωση αρτηριακής πίεσης
Το κάλιο και το μαγνήσιο που υπάρχουν στο καρπούζι, συμβάλουν στην μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και της χοληστερόλης.
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η ένταξη του φρούτου στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής, λειτουργεί ευεργετικά προστατεύοντας από καρδιοπάθειες.

Ενδυνάμωση οστών
Το καρπούζι ενισχύει την υγεία των οστών και καταπολεμά την οστεοπόρωση.
Το λυκοπένιο που συμπεριλαμβάνεται στα θρεπτικά συστατικά του καρπουζιού, κάνει τα οστά και τις αρθρώσεις ισχυρότερες και πιο ανθεκτικές.

Αδυνάτισμα
Έχει ελάχιστες θερμίδες και γι’ αυτό μπορεί να καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες.
Περιέχει πολύ νερό, το οποίο καθαρίζει τον οργανισμό από τοξίνες, λειτουργώντας ως αντιοξειδωτικό.


Διαβάστε επίσης: Πώς να βγάλετε εύκολα και γρήγορα τα κουκούτσια από το καρπούζι (video)