Το νέο αυτοκίνητο του Ερντογάν είναι τουρκικής κατασκευής και πολυτελές. Πότε θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή

5455
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του, να δημιουργηθεί το πρώτο 100% τουρκικό αυτοκίνητο, όσο βρίσκεται στην κυβέρνηση της Τουρκίας. Και το κατάφερε.

Το 2019 θα παρουσιαστεί το πρώτο τουρκικό αυτοκίνητο, που ετοιμάζει καιρό ο Ερντογάν, μαζί με 5 κορυφαίες εταιρείες της Τουρκίας. Παρά τις οικονομικές πιέσεις που δέχεται η χώρα, ο Πρόεδρος θέλει να αποδείξει ότι η χώρα του είναι ικανή να δημιουργήσει ένα σύγχρονο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της χώρας, Mustafa Varank, επισημοποίησε την κυκλοφορία του πρωτότυπου αυτοκινήτου μέσα στο 2019. Τόνισε επίσης, πόσο σημαντικό είναι για τη χώρα τους η δημιουργία του αυτοκινήτου αυτού.

Διέρρευσαν στο διαδίκτυο μερικές από τις φωτογραφίες του σχεδίου. Οι κατασκευαστικές εταιρείες θα φτιάξουν πρωτότυπα για 5 διαφορετικές εκδόσεις του αυτοκινήτου. Από τις δημοσιευμένες φωτογραφίες, φαίνεται ότι το αυτοκίνητο θα έχει ισχυρό αεροδυναμικό σεντάν.

Το VEO αυτοκίνητο του Ερντογάν.

Μέχρι στιγμής, η ονομασία του πρωτότυπου είναι «VEO», από τη Vestel Elektronik, που είναι η υπεύθυνη εταιρεία για το σχεδιασμό του.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλάνε για τους κινητήρες του αυτοκινήτου, που θα είναι διαφορετικά μοτέρ εσωτερικής καύσης, αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.
Θα κατασκευαστεί και ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου και, λόγω της διάθεσής του εντός της χώρας, θα έχει χαμηλή φορολογία.

Το VEO αυτοκίνητο του Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης: Εύκολα κόλπα για να κάνετε το αυτοκίνητο να μοιάζει με καινούργιο. Πώς να καθαρίσετε τα καθίσματα και τα φώτα με φυσικά υλικά

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να βάζετε τα πόδια πάνω στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Δείτε το πείραμα