Εύκολα κόλπα για να κάνετε το αυτοκίνητο να μοιάζει με καινούργιο. Πώς να καθαρίσετε τα καθίσματα και τα φώτα με φυσικά υλικά

6468
Με τον χρόνο το αυτοκίνητο αρχίζει να φθείρεται και να λερώνεται. Δεν είναι απαραίτητο όμως, να το πάμε σε πλυντήριο αυτοκινήτων, καθώς μπορούμε και μόνοι μας με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι να το κάνουμε να αποκτήσει και πάλι την παλιά του λάμψη.
Λερωμένα καθίσματα και πατάκια

Βάζουμε σε ένα απλικατέρ 120ml (μισή κούπα) ξύδι, 240ml σόδα, 120ml απορρυπαντικό για τα πιάτα και 60ml χυμό λεμονιού. Ανακινούμε το μπουκαλάκι και ψεκάζουμε τις επιφάνειες που έχουν λεκιάσει. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια βούρτσα και τρίβουμε μέχρι οι λεκέδες να εξαφανιστούν.

Γρατσουνιές

Πολλές φορές όταν ακουμπάμε ένα άλλο αυτοκίνητο, κολωνάκια και κάδους, το χρώμα μένει στο αυτοκίνητο. Αν δεν υπάρχουν βαθιές γρατσουνιές, μπορούμε να διώξουμε τις γραμμές που έχουν δημιουργηθεί με ξεβαφτικό για τα νύχια που δεν περιέχει ασετόν, για να μην βγει και το χρώμα του αυτοκινήτου μαζί.
Αν υπάρχουν όμως, ρωγμές μπορούμε να τις βάψουμε με διάφανο βερνίκι νυχιών, ώστε να μην μεγαλώσουν.

 Θαμπά φώτα

Ένας τρόπος για να καθαρίσουμε τα φώτα του αυτοκινήτου είναι με οδοντόκρεμα. Την απλώνουμε στα φώτα και την αφήνουμε για 15 λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια, τρίβουμε καλά με μια οδοντόβουρτσα και σκουπίζουμε με ένα πανάκι.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τα τρίψουμε με καθαριστικό τζαμιών ή απορρυπαντικό για τα πιάτα.

Οργανώστε τα πράγματα του αυτοκινήτου

Μέσα στο αυτοκίνητο έχουμε συνήθως διάφορα αντικείμενα πεταμένα.
Μπουκαλάκια με λάδια και οτιδήποτε άλλο μπορούν να μπουν σε καλαθάκια για το μπάνιο.
Τα κέρματα σε ένα πλαστικό κουτάκι από τσίχλες ή σε ένα κουτί από χάπια.
Τα χαρτιά σε έναν φάκελο.
Οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μπορεί να μπει σε μια θήκη για παπούτσια, την οποία μπορούμε να κρεμάσουμε από το πίσω μέρος του καθίσματος ή να την βάλουμε στο πορτμπαγκάζ.

Στερεώστε το κινητό χωρίς βάση

Σε περίπτωση που δεν έχουμε βάση για το κινητό, είναι να το δέσουμε με ένα λαστιχάκι από το εσωτερικό του αεραγωγού. Εύκολο και οικονομικό.

Γυαλίστε τις εξωτερικές επιφάνειες χωρίς κερί

Μια εναλλακτική λύση για να κάνουμε τις εξωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου να αστράφτουν, είναι να τις περάσουμε με μαλακτικό μαλλιών.

Δείτε το βίντεο από το BuzzFeed Nifty:

Διαβάστε επίσης: Πώς να σκοτώσετε χιλιάδες κουνούπια στον κήπο με έναν ανεμιστήρα και ένα μπουκάλι σόδα (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Κόλπα για να κόψετε το καρπούζι γρήγορα και εύκολα και να το σερβίρετε με στυλ στο τραπέζι (βίντεο)