Φάλαινα πέθανε από τοξικό σοκ. Ξεβράστηκε με 40 κιλά πλαστικές σακούλες στο στομάχι της. Είναι η μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικών που βρέθηκε ποτέ (Σκληρές εικόνες)

1383
Νεαρή φάλαινα ξεβράστηκε στις ακτές των Φιλιππίνων, αφού πέθανε από «γαστρικό σοκ». Από τη νεκροτομή που υπέστη, βρέθηκαν μέσα στο στομάχι της πάνω από 40 κιλά από πλαστικές σακούλες.

Εθελοντές και βιολόγοι του Μουσείου D’ Bone Collector στο νησί Μιντανάο των Φιλιππίνων, έμειναν άναυδοι με αυτό που αντίκρισαν. Όταν ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο είχε πεθάνει η φάλαινα, μετά τη νεκροτομή, δήλωσαν σοκαρισμένοι.

Σύμφωνα με το Μουσείο, στο στομάχι του άτυχου κήτους βρέθηκαν τουλάχιστον 40 κιλά πλαστικές σακούλες και 16 σακούλες από ρύζι, 4 σακούλες για τη συσκευασία μπανανών και πολλές σακούλες για τα ψώνια.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποσότητα πλαστικού που έχει βρεθεί σε στομάχι φάλαινας», αναφέρουν οι βιολόγοι του μουσείου.

Οι εικόνες της νεκροτομής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, δείχνουν τον υπέρογκο σορό από σκουπίδια που βγάζουν από το στομάχι της φάλαινας. Η τεράστια ποσότητα πλαστικών της προκάλεσε γαστρικό σοκ.

«Είναι αηδιαστικό. Πρέπει να ληφθούν μέτρα κατά όσων συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους ωκεανούς ως μεγάλες χωματερές», αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Προσοχή, σκληρές εικόνες

The final cause of death is in for the death of the juvenile male curvier beaked whale we recovered March 16 2019. 40…

Δημοσιεύτηκε από D' Bone Collector Museum Inc. στις Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019

Ιδιαίτερα στη νοτιοανατολική Ασία, η χρήση πλαστικών μιας χρήσης είναι ανεξέλεγκτη.
Έκθεση της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας του 2017, ανέφερε ότι η Ινδονησία, η Κίνα, η Ταϊλάνδη, οι Φιλιππίνες και το Βιετνάμ, πετάνε στον ωκεανό περισσότερα πλαστικά, συγκριτικά με όλο τον υπόλοιπο κόσμο μαζί.

Ο βιολόγος και συνιδιοκτήτης του Μουσείου D’ Bone Collector, Ντάρελ Μπλάτσλεϊ, δήλωσε ότι, κατά τη δεκαετία που εξετάζει νεκρές φάλαινες και δελφίνια, διαπιστώθηκε ότι 57 από αυτά, είχαν πεθάνει εξαιτίας της συγκέντρωσης σκουπιδιών και πλαστικών στο στομάχι τους.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και τον περασμένο Ιούνιο στην Ταϊλάνδη, όταν μια φάλαινα πέθανε από περισσότερες από 80 πλαστικές σακούλες που είχε καταπιεί. Το συνολικό τους βάρος έφτασε περίπου τα 8 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Ξεβράστηκε νεκρή φάλαινα φυσητήρας με έξι κιλά πλαστικά στο στομάχι της. Μέσα της βρέθηκαν ακόμη και σαγιονάρες

 

 

Διαβάστε επίσης: Εκπαιδεύτρια έβαλε κραγιόν σε φάλαινα. Δείτε το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις