Εκπαιδεύτρια έβαλε κραγιόν σε φάλαινα. Δείτε το βίντεο που προκάλεσε αντιδράσεις

312
Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο με την εκπαιδεύτρια από την Κίνα που έβαλε κόκκινο κραγιόν σε μια μπελούγκα, όπως αλλιώς ονομάζεται η λευκή φάλαινα. 

Το περιστατικό έγινε σε ενυδρείο της επαρχίας Λιαονίνγκ και δημοσιεύτηκε πριν λίγες μέρες στο Dou Yin, μια δημοφιλής κινεζική εφαρμογή.
Μάλιστα, η εκπαιδεύτρια είπε «πόσο απίστευτα όμορφη» έγινε η φάλαινα μετά το βάψιμο.
Η πράξη της κατακρίθηκε αμέσως, καθώς θεωρήθηκε ότι θέτει σε κίνδυνο την υγεία του θηλαστικού στο βωμό της φήμης και της δημοτικότητας.
Η μη κερδοσκοπική οργάνωση για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων PETA, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει έρευνες με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες για την κακομεταχείριση της φάλαινας. Μέλη της οργάνωσης ζητούν από τον κόσμο να σταματήσουν να επισκέπτονται ενυδρεία που διοργανώνουν σόου με ζώα.
Σύντομα υπεύθυνοι του ενυδρείου ζήτησαν συγγνώμη και εξέφρασαν τη «βαθιά τους θλίψη» για το περιστατικό, ενώ η εκπαιδεύτρια δεν δουλεύει πια εκεί.
Ανέφεραν επίσης, ότι το συμβάν έγινε το 2017, αλλά βγήκε στη δημοσιότητα τώρα.

Δείτε το βίντεο: 

Σύμφωνα με την WWF, οι λευκές φάλαινες είναι ιδιαιτέρως κοινωνικά θηλαστικά. Κυνηγούν και μεταναστεύουν σε κοπάδια που μπορεί να φτάσουν τις εκατοντάδες φάλαινες.
Περίπου 200 χιλιάδες τέτοιες φάλαινες υπάρχουν παγκοσμίως και η Παγκόσμια Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ανακοίνωσε ότι η μπελούγκα είναι πολύ κοντά στο να θεωρηθεί απειλούμενο είδος.
Θεωρούν ότι αν σταματήσουν οι ενέργειες για την προστασία τους και η διαχείριση του κυνηγιού, η λευκή φάλαινα θα ανακηρυχθεί απειλούμενο είδος σε λιγότερο από πέντε χρόνια. Οι φάλαινες προστατεύονται από το Διεθνές Μορατόριουμ για την εμπορική φαλαινοθηρία.

Διαβάστε επίσης: Σαντορίνη. Φάλαινα πέθανε από γαστρικό σοκ. Είχε καταπιεί τριάντα κιλά πλαστικές σακούλες. Αποκαλυπτικές εικόνες

 

 

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες άνθρωποι συνεργάστηκαν για τη διάσωση φάλαινας βάρους 15 τόνων (βίντεο)