Ξεβράστηκε νεκρή φάλαινα φυσητήρας με έξι κιλά πλαστικά στο στομάχι της. Μέσα της βρέθηκαν ακόμη και σαγιονάρες

4712
Μια φάλαινα φυσητήρας βρέθηκε νεκρή σε εθνικό πάρκο της Ινδονησίας. Το θηλαστικό εξετάστηκε και βρέθηκαν μέσα στο στομάχι της σχεδόν έξι κιλά πλαστικά απόβλητα, με 115 πλαστικά κύπελλα.

Η φάλαινα ήταν μήκους 9,5 μέτρων. Βρέθηκε στην περιοχή κοντά στο νησί Κάποτα, σε τμήμα του Εθνικού Πάρκου Γουακατόμπι, νοτιοανατολικά του Σουλαουέζι.
Στο πάρκο βρίσκεται μεγάλη ποικιλία από θαλάσσια ζωή, όπως και φάλαινες και σαλάχια. Λόγω της μεγάλης έκτασης των υφάλων, κάνουν συχνά καταδύσεις οι δύτες.

Δεν είναι ακόμη επίσημη η αιτία θανάτου της φάλαινας, αλλά, σύμφωνα με τους αξιωματούχους του πάρκου, μέσα στο στομάχι του θηλαστικού βρέθηκαν πλαστικές σακούλες, μπουκάλια, σαγιονάρες, ακόμη και σάκος με πάνω από 1.000 κομμάτια από κορδόνια.

Ενδιαφέρον, αλλά και αντιδράσεις, προκάλεσε τον περασμένο Ιούνιο ο θάνατος ενός μαυροδέλφινου στην Ταϊλάνδη. Μέσα στο στομάχι του ζώου, βρέθηκαν 80 τεμάχια από πλαστικά απόβλητα.

Σύμφωνα με έκθεση της περιβαλλοντικής MKO Ocean Conservancy και του Κέντρου Επιχειρήσεων και Περιβάλλοντος McKinsey το 2015, η Κίνα, η Ινδονησία, οι Φιλιππίνες, το Βιετνάμ και η Ταϊλάνδη, είναι υπεύθυνες περίπου για το 60% των πλαστικών αποβλήτων στους ωκεανούς.

τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν ότι η Κίνα βρίσκεται στην πρώτη θέση για την κακή διαχείριση των πλαστικών αποβλήτων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ινδονησία, που έχει υποσχεθεί ότι θα διαθέτει ένα δισεκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο, για τη μείωση των θαλάσσιων αποβλήτων κατά 70%, μέχρι το 2025.

Διαβάστε επίσης: Σαντορίνη. Φάλαινα πέθανε από γαστρικό σοκ. Είχε καταπιεί τριάντα κιλά πλαστικές σακούλες. Αποκαλυπτικές εικόνες

 

Διαβάστε επίσης: Φάλαινα βρέθηκε νεκρή με 30 σακούλες στο στομάχι της. Περισσότερα από 100.000 θαλάσσια ζώα πεθαίνουν ετησίως από πλαστικά