Σοκαριστικά στοιχεία της Eurostat. Το 1/4 των θανάτων στην Ελλάδα και την Ε.Ε. οφείλεται στον καρκίνο

1687
Χρησιμοποιείται συχνά η έκφραση, ότι η νόσος του καρκίνου «θερίζει». Κι όμως, είναι πραγματικότητα. Στον καρκίνο οφείλεται περίπου το 1/4 των θανάτων στην Ελλάδα, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat για το 2015, περίπου 1,3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 25,4% του πληθυσμού των χωρών της ΕΕ, έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο.

Ο αριθμός των θυμάτων στην Ελλάδα ήταν λίγο μικρότερος, καθώς έχασαν τη ζωή τους 30.000 άνθρωποι, που αντιστοιχεί στο 24% των θανάτων.

Στη Σλοβενία και την Ολλανδία, το ποσοστό των θανάτων από καρκίνο, έφτασε πάνω από 30%. Στη Ρουμανία και τη Βουλγαρία καταγράφηκαν τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας από τη νόσο, όπου οι θάνατοι λόγω καρκίνου ήταν κάτω από το 1/4 του συνόλου.

Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο καρκίνος «χτύπησε» περισσότερους άνδρες, από ότι γυναίκες. Συνολικά, περίπου το 29% όλων των θανάτων ανδρών, προκλήθηκαν από καρκίνο. Αντίστοιχα, το ποσοστό για τις γυναίκες ήταν 22,1%.

Στη Σλοβενία και την Ολλανδία, το ποσοστό των θανάτων από καρκίνο, έφτασε πάνω από 30%.

Διαβάστε επίσης: Τατουάζ κατά του καρκίνου. Γυναίκες που έκαναν μαστεκτομή ποζάρουν στο φακό και μιλούν για την εμπειρία τους

Διαβάστε επίσης: Διατροφική ασπίδα εναντίον του καρκίνου. Ποια τρόφιμα τον προλαμβάνουν και είναι πρωταθλητές στην αντικαρκινική δράση