Ο απλός τρόπος για να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Οι ειδικοί το αποκαλούν σούπερ τρικ

1234

Οι περισσότεροι καθημερινά έχουν πολλές υποχρεώσεις και πράγματα που πρέπει να κάνουν, αλλά πρέπει και να θυμούνται. Όμως, όταν το μυαλό υπερφορτώνεται, είναι αναμενόμενο ότι κάποια πράγματα θα ξεχαστούν.

Η μνήμη μπορεί να εξασθενήσει είτε από κούραση, είτε λόγω αρρώστιας. Τα κενά μνήμης και η έλλειψη συγκέντρωσης, για ορισμένους είναι ένα καθημερινό φαινόμενο. Μπορεί να οφείλεται και στο άγχος, στην έλλειψη ύπνου, στην κακή διατροφή και άλλα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σωστή διατροφή, η άσκηση και ο καλός ύπνος ενδυναμώνει τη μνήμη. Όμως, υπάρχει ακόμη ένας παράγοντας που βοηθάει αρκετά στην καλή μνήμη.

Μετά από επιστημονικές μελέτες, βρέθηκε ένα εύκολο κόλπο για να ενδυναμώνει η μνήμη.
Σύμφωνα λοιπόν με τους επιστήμονες, όταν διαβάζουμε δυνατά, ενισχύουμε τη μνήμη μας κατά 15%.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουότερλου στο Οντάριο του Καναδά, βρήκαν ότι το διάβασμα φωναχτά είναι ο καλύτερος τρόπος ενθύμησης της πληροφορίας.
Το ίδιο ισχύει και για απλές πληροφορίες που θέλετε να θυμηθείτε. Με το δυνατό διάβασμα θα έχετε μεγαλύτερη πιθανότητα να τις θυμηθείτε.

Διαβάστε επίσης: Το μάσημα της τσίχλας επιβραδύνει τη μνήμη ή ενισχύει τη σκέψη; Οι αντικρουόμενες απόψεις των επιστημόνων

 

 

Διαβάστε επίσης: Απλοί τρόποι για να διατηρήσετε την υγεία του μυαλού και να βελτιώσετε τη μνήμη.Τι προτείνουν οι ειδικοί