Η Λάρισα έχει τη δική της γέφυρα αγάπης με χαραγμένα λουκέτα. Από πού προήλθε η μόδα

801
Τα λουκέτα της αγάπης είναι συνδεδεμένα με τη γέφυρα Pont Des Arts στο Παρίσι. Πλέον και η Ελλάδα κατέχει τη δική της γέφυρα με λουκέτα αγάπης.

Πρόκειται για την κεντρική γέφυρα Αλκαζάρ στον Πηνειό ποταμό στη Λάρισα. Εκεί εμφανίστηκαν τα πρώτα λουκέτα αγάπης στη χώρα μας.
Σύμφωνα με το thessalianews.gr, τα λουκέτα που εμφανίστηκαν στη γέφυρα είχαν χαραγμένες υποσχέσεις αιώνιας αγάπης, ονόματα και ημερομηνίες.

Η ιστορία των «λουκέτων της αγάπης»
Η ιστορία ξεκινάει από τη Σερβία, πριν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η Νάντια ερωτεύτηκε τον αξιωματικό Ρέζλα.
Το ζευγάρι έδινε ραντεβού στη γέφυρα της Σερβίας για να περνάνε χρόνο μαζί.

Όταν ο αξιωματικός έπρεπε να πάει στον πόλεμο, το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε και υποσχέθηκαν αιώνια αφοσίωση ο ένας στον άλλον.
Κατά τη διάρκεια του πολέμου, ο Ρέζλα βρέθηκε στην Κέρκυρα και ερωτεύτηκε παράφορα μια άλλη γυναίκα. Μόλις το έμαθε η Νάντια, αρρώστησε από τη στεναχώρια της και λίγο αργότερα πέθανε.

Έκτοτε, οι κοπέλες προκειμένου να ξορκίσουν το κακό, έγραφαν το όνομά τους και του αγαπημένου τους σε ένα λουκέτο που το κρεμούσαν στην ίδια γέφυρα που η Νάντια συναντούσε τον Ρέζλα. Το κλείδωναν και πετούσαν το κλειδί στο ποτάμι. Έτσι η αγάπη τους «κλείδωνε» για πάντα.

Σήμερα, υπάρχουν αρκετές γέφυρες αγάπης στην Πράγα, στο Αμβούργο, στην Κολωνία και στο Ρέικιαβικ. Οι περισσότερες κλειδαριές βρίσκονται στη γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη, με χαραγμένα ονόματα και ημερομηνίες.

Όπως φαίνεται, και η Ελλάδα θα βρίσκεται μέσα στις χώρες που έχουν τη δική τους γέφυρα αγάπης.

Διαβάστε επίσης: Πού καταλήγουν τα τεράστια ποσά που πετάνε οι τουρίστες με κέρματα μέσα στα συντριβάνια

 

Διαβάστε επίσης: Ποιες ημερομηνίες η εκκλησία δεν επιτρέπει τους γάμους και τις βαπτίσεις και για ποιο λόγο