Πού καταλήγουν τα τεράστια ποσά που πετάνε οι τουρίστες με κέρματα μέσα στα συντριβάνια

3128
Το «συντριβάνι της αγάπης» (fontana di Trevi) στη Ρώμη έχει μια παράδοση.
Εάν στέκεστε με την πλάτη στο συντριβάνι και πετάξετε ένα νόμισμα πάνω από τον αριστερό σας ώμο, το συντριβάνι εγγυάται ένα ταξίδι επιστροφής στη Ρώμη.

Κάθε μέρα, χιλιάδες άτομα από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο έθιμο. Συνολικά, στο συντριβάνι μαζεύεται το ποσό των 15.000 δολαρίων την εβδομάδα και σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο.

Όμως, πού καταλήγουν τα υπέρογκα ποσά από τα νομίσματα των σιντριβανιών σε όλο τον κόσμο;

Υπάρχει τόση προσέλευση από κόσμο, που καθημερινά η Ρωμαιοκαθολική φιλανθρωπική οργάνωση «Caritas», χρειάζεται τουλάχιστον μία ώρα για να μαζέψει τα νομίσματα με σκούπα από το συντριβάνι και να τα μοιράσει στους άπορους.

Το 2008, η οργάνωση έφτιαξε σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους από τη συλλογή των νομισμάτων.

Το συντριβάνι «Trevi» στη Ρώμη, καθαρίζεται κάθε μέρα. Αντίθετα με αυτό, άλλα διάσημα συντριβάνια συγκεντρώνουν τα νομίσματα κάθε λίγους μήνες.

Πηγή: vegasinternationalhotel.com

Η λίμνη του Bellagio στο Λας Βέγκας, συγκεντρώνει τουλάχιστον 12.000 δολάρια το χρόνο και για τον καθαρισμό της, χρησιμοποιείται ένα αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού. Μία γιγαντιαία σκούπα αφαιρεί τα πάντα από τον πάτο της λίμνης.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στη Μινεσότα, στο Αμερικάνικο Mall. Εκεί συγκεντρώνονται περίπου 2.000 δολάρια το μήνα και τα δωρίζουν σε φιλανθρωπικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.

Σε όλα τα 24 Rainforest καφέ, συγκεντρώνονται περίπου 25.000 δολάρια κάθε χρόνο, όπου τα δωρίζουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα συντριβάνια της Disney World, το 2014 συγκέντρωσαν 18.000 δολάρια, τα οποία δώρισαν σε ανάδοχες οικογένειες παιδιών.

Το Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, συγκεντρώνει περίπου 3.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται στους επισκέπτες να πετούν νομίσματα.

Στο πάρκο Bryant στη Νέα Υόρκη, συγκεντρώνονται περίπου 3.400 δολάρια ετησίως, από όπου πληρώνονται οι οι αρμόδιοι για τη συλλογή των κερμάτων.

Σε ένα από τα μεγαλύτερα συντριβάνια του κόσμου, το «Μπάκιγχαμ» στο Σικάγο, συγκεντρώνονται μόνο περίπου 200 δολάρια το χρόνο.

Από τα στοιχεία, είναι φανερό ότι το πιο κερδοφόρο συντριβάνι στον κόσμο, είναι της Ρώμης. Έχει τη μεγαλύτερη προσέλευση κάθε χρόνο, με επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Ξεχωρίζετε σε ποια φωτογραφία είναι ο αληθινός Πύργος του Άιφελ και σε ποια ο Κινέζικος, σε μια πόλη «αντιγραφή του Παρισιού»;

 

Διαβάστε επίσης: Τα πιο περίεργα εστιατόρια στον κόσμο. Δείπνο στον αέρα, στον πάγο ακόμη και σε υποβρύχιο