Διόδια στην Βενετία που φθάνουν μέχρι και τα 10 ευρώ. Γιατί οι αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν τέλη εισόδου στην πόλη

1641
Το κοινοβούλιο της Ρώμης αποφάσισε για τους Ιταλούς και τους ξένους τουρίστες, να πληρώνουν για την είσοδό τους στη Βενετία. Με αυτό τον τρόπο, αντικαθιστούν το φόρο διαμονής που ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, το ποσό θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι 10 ευρώ και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες της Βενετίας, ανεξάρτητα το μεταφορικό μέσο που θα χρησιμοποιούν.
Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας.

Σύμφωνη με το μέτρο είναι και η πλειοψηφία των κατοίκων, ιδίως λόγω του γεγονότος, ότι η Βενετία δέχεται μεγάλη τουριστική πίεση όλο το χρόνο.
Όμως, υπάρχουν και Βενετσιάνοι που είναι αντίθετοι με το μέτρο. Δηλώνουν στη δημόσια τηλεόραση Rai, ότι το μέτρο πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, γιατί περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας, με περίπου πενήντα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Οι αδιάβροχοι σερβιτόροι. Στην Βενετία τα εστιατόρια συνεχίζουν να σερβίρουν με 30 πόντους νερό. Δείτε πως αντιμετώπισαν την πλημμύρα

 

 

Διαβάστε επίσης: Πού καταλήγουν τα τεράστια ποσά που πετάνε οι τουρίστες με κέρματα μέσα στα συντριβάνια