Τον έφαγαν τα «κατοικίδια» λιοντάρια που φρόντιζε στην αυλή του. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τα σκοτώσουν για να συλλέξουν το πτώμα του

18053
Το 2016 ο 34χρονος Τσέχος, Μικάλ Πράσεκ, αγόρασε ένα λιοντάρι και μια λέαινα, προκειμένου να αναπαραχθούν και να κάνουν λιονταράκια. Τρία χρόνια μετά, το σχέδιό του, όχι απλώς απέτυχε παταγωδώς, αλλά ο ίδιος έγινε το θήραμα των «κατοικίδιων» του.

Εδώ και μέρες ο Μικάλ ήταν εξαφανισμένος. Δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα του πατέρα του κι έτσι, αποφάσισε να τον ψάξει. Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να πάει στο σπίτι του.

Αυτό που αντίκρισε ήταν αποκρουστικό. Ο γιος του ήταν διαμελισμένος και μέσα στα αίματα, μέσα στον περιφραγμένο χώρο που ο ίδιος είχε φτιάξει για τα λιοντάρια.

Το καλοκαίρι είχε γίνει και πρωτοσέλιδο στον Τύπο, καθώς ένας ποδηλάτης είχε τραυματιστεί από τη λέαινα, όταν ο Μικάλ την είχε βγάλει βόλτα.

Αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Οι αστυνομικοί σκότωσαν τα λιοντάρια, ώστε να μπορέσουν να μπουν στο χώρο και να έχουν πρόσβαση στη σορό του Μικάλ.
«Ήταν απαραίτητη η θανάτωση των ζώων», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τον περασμένο χρόνο, ο Μικάλ πήρε πρόστιμο για παράνομη φύλαξη άγριων ζώων, επειδή δεν είχε άδεια οικοδόμησης του χώρου.
Λόγω των μηνύσεων που του είχαν γίνει, είχε δηλώσει ότι δεν θα επέτρεπε σε κανέναν να μπει στο σπίτι του.

Το καλοκαίρι είχε γίνει και πρωτοσέλιδο στον Τύπο, καθώς ένας ποδηλάτης είχε τραυματιστεί από τη λέαινα, όταν ο Μικάλ την είχε βγάλει βόλτα.
«Το σημερινό συμβάν ίσως σταθεί αφορμή για την επίλυση αυτού του μακροχρόνιου προβλήματος», δήλωσε ο δήμαρχος του χωριού Zděchov, Τόμας Κοκούρεκ.

Διαβάστε επίσης: Κοπάδι βουβαλιών κατατροπώνει τα λιοντάρια που τους επιτέθηκαν. Δείτε το βίντεο της επίθεσης (Βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική αντίδραση των λιονταριών όταν συνάντησαν τη γυναίκα που τα μεγάλωσε για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια (βίντεο)