Σπάνια περίπτωση νεογέννητου που γεννήθηκε με δόντι. Μόλις άνοιξε το στόμα του να κλάψει άφησε άφωνες τις μαίες και τη μαμά του (Εικόνες)

1779
Όταν η Μπέθανι Γκριν έφερε στον κόσμο την κόρη της και την κράτησε στα χέρια της, την περίμενε μια έκπληξη, τόσο για την ίδια, όσο και για τις νοσοκόμες του μαιευτηρίου.

το μωράκι κοίταξε τη μαμά του μέσα στα μάτια και αυτή «έλιωσε» στην εικόνα της νεογέννητης κόρης της. Όμως, λίγο αργότερα άνοιξε το στόμα του για να κλάψει και η μητέρα έμεινε άφωνη με αυτό που αντίκρισε.

Αυτό που είδε ήταν ένα δόντι στα κάτω ούλα του μωρού, κάτι το οποίο είναι πολύ σπάνιο στα νεογέννητα μωρά.
Τα περισσότερα μωρά βγάζουν το πρώτο τους δόντι μεταξύ τεσσάρων και επτά μηνών.
Όμως, ελάχιστα μωρά γεννιούνται με ένα ή και περισσότερα νεογνικά δόντια.

Το φαινόμενο είναι εξαιρετικά σπάνιο, συγκεκριμένα εμφανίζεται σε μία από τις 3.000 γεννήσεις.
Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά τα δόντια είναι επιπλέον από τα κανονικά, είναι μικρού μεγέθους και κουνιούνται. Όμως, το δόντι της μικρής Έιβερι ήταν αρκετά δυνατό και συνέχισε να μεγαλώνει μετά τη γέννησή της. Σήμερα, είναι ένα «τεράστιο» δόντι, συγκριτικά με το μέγεθος του μωρού.

Η μικρή είναι σήμερα 4 εβδομάδων. Η μητέρα της θεώρησε σημαντικό να επισκεφθεί έναν οδοντίατρο, για να ζητήσει τη γνώμη του σχετικά με το σπάνιο αυτό φαινόμενο, αλλά και να τη συμβουλεύσει για τη φροντίδα του.

Διαβάστε επίσης: Γυναίκα ήταν σε κώμα για 23 ημέρες και ξύπνησε όταν της έβαλαν το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά

 

Διαβάστε επίσης: Η μικρού μήκους ταινία που δείχνει πώς δημιουργήθηκε το πρώτο τηλέφωνο με κάμερα. Ένα νεογέννητο ήταν η αφορμή