Γυναίκα ήταν σε κώμα για 23 ημέρες και ξύπνησε όταν της έβαλαν το νεογέννητο μωρό της στην αγκαλιά

1989
Αντιμέτωποι με ένα ανεξήγητο φαινόμενο ήρθαν γιατροί μαιευτηρίου στη Βραζιλία, όταν ξύπνησαν μία 28χρονη μητέρα από κώμα μετά από 23 ημέρες. Ο τρόπος που ξύπνησαν την μητέρα, ήταν βάζοντας το νεογέννητο παιδί της στην αγκαλιά της,

Το μητρικό ένστικτο επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά. Η 28χρονη Αμάντα ντα Σίλβα, άρχισε να παράγει γάλα τη στιγμή που ένιωσε τον νεογέννητο γιο της στο στήθος της. Η μητέρα ήταν σε κώμα τουλάχιστον για 23 ημέρες και δεν θυμόταν καν ότι είχε γεννήσει.

«Το πρώτο που θυμάμαι είναι να κρατώ στα χέρια μου τον Βίκτορ, να βλέπω το κεφαλάκι του και να μυρίζω την υπέροχη οσμή του. Ρώτησα τον πατέρα μου αν το παιδί είναι δικό μου. Έβαλα το χέρι μου στην κοιλιά μου και συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν πια έγκυος», ανέφερε η κοπέλα.

Η Αμάντα, μητέρα πλέον τριών παιδιών, πάσχει χρόνια από επιληψία. Ενώ διάνυε την 37η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, λόγω οξείας κρίσης.
Είχε τρομερούς σπασμούς στο σώμα τους, που απειλούσαν τη ζωή της, αλλά και του εμβρύου, επειδή μειώθηκαν τα επίπεδα οξυγόνου στη μήτρα και τον εγκέφαλο.

Οι γιατροί αναγκάστηκαν να υποβάλουν σε καισαρική την 28χρονη, αλλά λόγω επιπλοκών μετά την τομή, την έβαλαν σε καταστολή για να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Το νεογέννητο ζύγιζε δύο κιλά, το ανοσοποιητικό του σύστημα ήταν εξασθενημένο και αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των φαρμάκων που έπαιρνε η μητέρα για την επιληψία. Οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να παραμείνει στην ομάδα νοσηλείας νεογνών μέχρι να βρεθεί στην αγκαλιά της μητέρας του.

Μία νοσοκόμα που ήταν στην εντατική, είχε την ιδέα να βάλουν το νεογέννητο παιδί στο αγκαλιά της μητέρας του, έχοντας την ελπίδα να ξυπνήσει. Πήραν τα χέρια της 28χρονης και τα τύλιξαν γύρω από το μωρό. Όλοι έμειναν έκπληκτοι, όταν είδαν ότι οι σφυγμοί της Αμάντα σταθεροποιήθηκαν και άρχισε να παράγει γάλα.

«Η ανταπόκρισή της ήταν άμεση. Μετά από 23 μέρες σε κώμα η αντίδρασή της ήταν ανεξήγητη. Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Όλα τα μέλη της ιατρικής ομάδας δάκρυσαν από χαρά και ανακούφιση», είπε η νοσοκόμα.

Διαβάστε επίσης: Η μικρού μήκους ταινία που δείχνει πώς δημιουργήθηκε το πρώτο τηλέφωνο με κάμερα. Ένα νεογέννητο ήταν η αφορμή

Διαβάστε επίσης: Πώς είναι να γίνεσαι μητέρα στα 54; Η ηθοποιός Μπριγκίτε Νίλσεν μιλάει για τις χαρές και τις δυσκολίες