Ποιο είναι το νέο κόλπο των επιτήδειων για να εισβάλλουν στα σπίτια γρήγορα και αθόρυβα. Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό (φωτό)

10458
Οι βρετανικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό, γιατί χρησιμοποιούν νέα τεχνική για να εισβάλλουν στα σπίτια κατοίκων στο Λονδίνο.

Κάμερα ασφαλείας στο Μπράντφορντ του Λονδίνου κατέγραψε δύο κλέφτες που φορούσαν κουκούλες, να καίνε με πυρσό την κλειδαριά ενός σπιτιού και να την ανοίγουν με ευκολία.
Οι αρχές μέχρι στιγμής δεν είχαν ξαναδεί αυτή την τεχνική. Με αυτό τον τρόπο οι διαρρήκτες μπήκαν στο σπίτι και έκλεψαν μεταξύ άλλων και τα κλειδιά ενός ακριβού αυτοκινήτου, αξίας 30.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η τεχνική αυτή γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στην Βρετανία, καθώς οι κλέφτες χρησιμοποιούν την φωτιά για να σπάσουν πιο εύκολα τις κλειδαριές.
Η αστυνομία πιστεύει ότι οι εγκληματίες στοχεύουν σπίτια με πόρτες εισόδου PVC, που λιώνουν τις κλειδαριές για να εισέλθουν στο σπίτι.

Πάντως ο κάτοχος του αυτοκινήτου δήλωσε πως, σύμφωνα με τις αρχές, δεν υπάρχει κανένα ίχνος DNA πάνω στις κλειδαριές, καθώς ήταν όλες καμένες. Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία δεν έχει στην διάθεσή της κανένα στοιχείο, παρά μόνο το οπτικοακουστικό υλικό που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Πώς πρέπει να αντιδράσετε αν μπει ληστής μέσα στο σπίτι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία

 

 

Διαβάστε επίσης: Ποιο είναι το νέο κόλπο των επιτήδειων για να κλέβουν τα αυτοκίνητα με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού νερού (βίντεο)