Ποιο είναι το νέο κόλπο των επιτήδειων για να κλέβουν τα αυτοκίνητα με τη βοήθεια ενός μπουκαλιού νερού (βίντεο)

22581
Ένα νέο κόλπο για την κλοπή αυτοκινήτων έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο και οι αστυνομικές αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών. 

Οι εγκληματίες δεν χρειάζονται τίποτα άλλο από ένα άδειο μπουκάλι. Το τοποθετούν στο πάνω μέρος της πίσω ρόδας, ώστε να προκαλέσει πρόβλημα κατά την εκκίνηση του αυτοκινήτου. Όταν προσπαθήσει ο οδηγός να βάλει μπρος, θα ακούσει ένα δυνατό θόρυβο από το μπουκάλι που έχει κολλήσει στη ρόδα.
Οι κλέφτες ποντάρουν στο ότι οι οδηγοί θα βγουν από το αυτοκίνητο για να ελέγξουν από πού προήλθε ο θόρυβος.
Όσο ο ανυποψίαστος πολίτης κοιτάει τις πίσω ρόδες, οι εγκληματίες εισβάλλουν μέσα στο αυτοκίνητο και είτε κλέβουν τα προσωπικά του αντικείμενα, είτε βάζουν μπρος και φεύγουν, καθώς οι περισσότεροι χωρίς να το σκεφτούν αφήνουν τα κλειδιά στο διακόπτη.
Μέσα σε δευτερόλεπτα, οι οδηγοί μπορεί να χάσουν τα υπάρχοντά τους χωρίς καν να προλάβουν να αντιληφθούν τι έγινε.

Το περιστατικό καταγράφηκε για πρώτη φορά στο Λιμπόπο, ένα επαρχιακό μέρος στην Νότια Αφρική. Σιγά σιγά το κόλπο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν να ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν ξεκινήσουμε να οδηγούμε ή σε περίπτωση που ακούσουμε έναν ύποπτο θόρυβο, να βγάλουμε τα κλειδιά από το διακόπτη, να το κλειδώσουμε και μετά να αναζητήσουμε το πρόβλημα.

Δείτε το βίντεο που εξηγεί το νέο κόλπο των επιτήδειων: 

Διαβάστε επίσης:Πέφτουν επίτηδες στις ρόδες αυτοκινήτων για να πάρουν αποζημίωση από τις ασφαλιστικές. Δείτε καρέ καρέ τη νέα επικίνδυνη μόδα

 

Διαβάστε επίσης: Κλέφτης σκύλος μπήκε σε βιβλιοπωλείο και άρπαξε ένα βιβλίο! Δείτε πώς η φιλομάθειά του τον έκανε διάσημο