Η συγκινητική συνάντηση ενός στρατιώτη και του σκύλου που έσωσε πριν από 7 μήνες στην εμπόλεμη Συρία. Δείτε το βίντεο

1197
Βετεράνος του Βρετανικού Στρατού που πολεμούσε στη Συρία, βρήκε επανασυνδέθηκε με το αδέσποτο σκυλάκι που είχε βρει μέσα σε συντρίμμια στην πόλη Ρακά. Μετά τη μάχη που έδωσε για την απελευθέρωση της πόλης από το ισλαμικό κράτος, που διήρκεσε 4 μήνες, βρήκε ξανά την καλύτερη φίλη του.

Ο 30χρονος Σον Λάιντλοου, είχε βρει το κουταβάκι μαζί με άλλα τέσσερα νεκρά σκυλάκια, όταν άκουσε τις φωνές του κάτω από τα συντρίμμια ενός σχολείου που είχε καταρρεύσει.
Το έσωσε και του έδωσε το όνομα Μπάρι.

Τις πρώτες ημέρες που ζούσαν μαζί, η Μπάρι ήταν φοβισμένη και δεν τον άφηνε ούτε να την ακουμπάει. Όμως, κατάφερε να την προσεγγίσει και να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι.
«Ζούσε μαζί μου, κοιμόταν στο δωμάτιο μου, ερχόταν στο στρατόπεδο», ανέφερε ο στρατιώτης.

Μετά από τέσσερις μήνες η αποστολή του Σον στη Συρία τελείωσε κι έπρεπε να επιστρέψει στην πατρίδα του. Το κουταβάκι έπρεπε να μείνει πίσω στη Συρία. Τα συναισθήματά του ήταν ανάμεικτα, καθώς ένιωθε χαρούμενος που θα επιστρέψει, αλλά λυπημένος γιατί θα έχανε την καλύτερη φίλη του. Τότε σκέφτηκε μια ιδέα.

Ήρθε σε επαφή με τη «War Paws», μια ΜΚΟ από το Ιράκ που φρόντιζε να απομακρύνει σκυλάκια από τις εμπόλεμες ζώνες. Άρχισε να μαζεύει χρήματα για να προστατεύσουν τη Μπάρι από τον πόλεμο στη Συρία. Κατάφερε να συγκεντρώσει 5.160 ευρώ.

Η Μπάρι μεταφέρθηκε στο Ιράν, ελέγχθηκε κι έκανε όλα τα απαραίτητα εμβόλια.
Στη συνέχεια τη μετέφεραν στην Ιορδανία, όπου και πέρασε πάνω από δύο μήνες σε καραντίνα.
Όταν ο Σον επέστρεψε στη Βρετανία και ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην Ιορδανία, τον ενημέρωσαν ότι η αποστολή ακυρώνεται. Αμέσως ενημέρωσε την ΜΚΟ, ώστε να του φέρουν την Μπάρι στη Βρετανία.

Δεν κατάφερε όμως να γίνει πραγματικότητα, γιατί δεν είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνταν για τη μεταφορά της. Όταν ο ΣΟν αποφάσισε να πάει στην Ιορδανία για να πάρει μαζί του την Μπάρι, ο επικεφαλής της ΜΚΟ πήρε την πρωτοβουλία και την έστειλε μαζί με έναν ακόμη σκύλο στο Παρίσι.

View this post on Instagram

How time flies ??

A post shared by Sean Laidlaw (@sean_lilo) on

Μετά από 7 μήνες από την τελευταία τους συνάντηση, επανασυνδέθηκαν οριστικά στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού. Οι δυο τους πήγαν σε πέντε χώρες, δύο εμπόλεμες ζώνες και ταξίδεψαν 3.000 μίλια.

«Έσωσα τη ζωή της Μπάρι, αλλά νιώθω πως και αυτή έσωσε τη δική μου. Όταν δουλεύεις σε εμπόλεμες ζώνες, γυρνάς στη σκηνή σου και είσαι μόνος. Όταν έχει παρέα μπορείς να παίξεις, να εκπαιδεύσεις, η Μπάρι με βοηθούσε να μην σκέφτομαι όλα όσα έβλεπα και έκανα έξω από το κάμπ», ανέφερε στο Metro ο Βρετανός.

«Σκέφτομαι ότι είναι μαζί μου και η ζωή είναι καλύτερη. Το ξέρω είναι σουρεάλ. Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου ήταν μήπως δεν με αναγνώριζε αλλά ενθουσιάστηκα μόλις με κατάλαβε στο αεροδρόμιο. Είναι υπέροχο να έχω πάλι μαζί μου τον σκύλο μου. Στο μέλλον θα ταξιδέψουμε μαζί σε όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Σκύλος βρέθηκε ζωντανός μέσα σε φούρνο καμένου σπιτιού στο Μάτι. Δείτε το βίντεο με τη διάσωσή του

 

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική διάσωση σκύλου που γλίστρησε μέσα σε παγωμένη λίμνη. Δείτε το viral βίντεο