Η Ελλάδα αναδείχθηκε 2η καλύτερη χώρα του κόσμου για να ζεις στην ύπαιθρο. Ποια είναι η χειρότερη

17161
Παρά τους διάφορους κινδύνους που ενίοτε επιφυλάσσει η διαβίωση στην ύπαιθρο, προσφέρει αντίστοιχα και αρκετά πλεονεκτήματα για την ψυχική και τη σωματική υγεία.

Αρκετοί επιλέγουν να αφήσουν πίσω τους τη ζωή της πόλης και τους γρήγορους ρυθμούς της και μετακομίζουν στην εξοχή για έναν πιο λιτό και ήρεμο τρόπο ζωής.

Η βρετανική ιστοσελίδα ερευνών «Cool camping», συλλέγει στοιχεία και καταλήγει σε συμπεράσματα, σχετικά με τον τρόπο ζωής. Ο δείκτης της ιστοσελίδα «Fresh Air Living Index» αναδεικνύει τις καλύτερες χώρες για να ζει κάποιος στην ύπαιθρο. Η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης παγκοσμίως.
Την πρώτη θέση της λίστας καταλαμβάνει η Ισπανία, ενώ την τελευταία το Κουβέιτ.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε σε αυτά τα συμπεράσματα μετά από αναζήτηση σε στοιχεία της UNESCO, στην επίσημη κατάταξη της «Adventure Rankings» της US News, η οποία κατέταξε 80 χώρες ανάλογα με το πόσο καλές ήταν για ταξίδι και τέλος, ανέλυσαν τα επίπεδα ρύπανσης της ατμόσφαιρας για κάθε χώρα.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, αν κάποιος θέλει να μείνει στην ύπαιθρο στην Ευρώπη, η καλύτερη επιλογή είναι η Ισπανία. Αν κάποιος επιλέξει να επισκεφθεί την Αφρική, συνιστούν να επιλέξουν περιοχές στη νότια πλευρά της. Στη Λατινική Αμερική, η Χιλή αναδείχθηκε ιδανική περιοχή, στην Ασία η Ταϊλάνδη και στην κεντρική Αμερική η Κόστα Ρίκα.

Η λίστα με τις είκοσι καλύτερες περιοχές του κόσμου, που φημίζονται για τον καθαρό τους αέρα, τα φυσικά τους τοπία και ιδανικά για αναρρίχηση, είναι η εξής:

Ισπανία,

Ελλάδα,

Κόστα Ρίκα,

Νέα Ζηλανδία,

Μεξικό,

Πορτογαλία,

Δομινικανή Δημοκρατία,

Ελβετία,

ΗΠΑ,

Ταϊλάνδη,

Ιταλία,

Αυστραλία,

Ιρλανδία,

Γαλλία,

Φιλιππίνες,

Χιλή,

Αυστρία,

Κροατία,

Νορβηγία,

Εκουαδόρ.

Διαβάστε επίσης: Ελληνική η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018. Δείτε το εντυπωσιακό σποτ του ΕΟΤ που πρώτευσε ανάμεσα σε 28 χώρες (Βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά βιβλιόφιλων. Σε ποια θέση βρίσκεται