Ελληνική η καλύτερη τουριστική ταινία του κόσμου για το 2018. Δείτε το εντυπωσιακό σποτ του ΕΟΤ που πρώτευσε ανάμεσα σε 28 χώρες (Βίντεο)

6188
Η Ελλάδα και οι ομορφιές της, μέσα από το πολυβραβευμένο σποτ του ΕΟΤ «Greece: 365 – Day Destination», κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή του κόσμου. Ανάμεσα σε 29 υποψηφιότητες, κατέλαβε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις του κοινού σε 136 χώρες, ως η καλύτερη τουριστική ταινία. 

Συγκεκριμένα, κατέκτησε το κορυφαίο βραβείο People´s Choice Award World´s Best Tourism Film 2018» της CIFFT (International Committee of Tourism Film Festivals). Η Ελλάδα βγήκε πρώτη με σχεδόν τριπλάσιες ψήφους από την αμέσως επόμενη υποψηφιότητα.

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, ο δημιουργός του σποτ Αντώνης Θεοχάρης Κιούκας και η προϊσταμένη υπηρεσίας του ΕΟΤ Αυστρίας Ελένη Μελιτά , σε ειδική τελετή απονομής στη Βιέννη. Ο κ. Κιούκας κάλεσε όσους βρίσκονταν στην εκδήλωση να επισκεφτούν και να γνωρίσουν τους πανέμορφους προορισμούς της Ελλάδας.. 365 ημέρες τον χρόνο.

Η όγδοη διάκριση για τη φετινή χρονιά, είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του ΕΟΤ, να εφαρμόσει και να μεταδώσει με επιτυχία την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, ως παγκόσμιο ελκυστικό προορισμό.

H CIFFT διοργανώνει 18 φεστιβάλ τουριστικών ταινιών σε όλο τον κόσμο. Στοχεύει στην προώθηση της αριστείας ανάμεσα στις καλύτερες ταινίες που παράγονται για την προώθηση ενός προορισμού ή ενός τουριστικού προϊόντος.
Η υποβολή της υποψηφιότητας του ελληνικού σποτ στην Διεθνή Επιτροπή της CIFFT και η παρακολούθηση των αποτελεσμάτων, έγινε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας. Εκεί βρίσκεται και η έδρα της CIFT.

Δείτε το βραβευμένο σποτ του ΕΟΤ:

Διαβάστε επίσης: Η Ελλάδα ανακηρύχθηκε ο πιο ηλιόλουστος προορισμός για το 2018 παγκοσμίως. Ποιες χώρες άφησε πίσω της;

 

Διαβάστε επίσης: Η Πάρος αναδείχθηκε το καλύτερο νησί της Ευρώπης, σύμφωνα με κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό. Ποια ξένα και ελληνικά νησιά άφησε πίσω της και τι την έκανε να ξεχωρίσει