Έλληνας δημιούργησε εφαρμογή που «μεταφράζει» το κλάμα των μωρών. Θα εκπροσωπήσει τη χώρα σε διεθνή διαγωνισμό

1162
Την εφαρμογή που χρησιμοποιεί αλγόριθμους για να αναλύσει το κλάμα του μωρού και να το ερμηνεύσει στους γονείς, θα παρουσιάσει ο Ιάσων Χατζηκώστας, που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα.

Η παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο του παγκόσμιου τελικού διαγωνισμού Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), που θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2019 στην Κίνα.

Η εφαρμογή ονομάζεται iCry2Talk, με συνδιαμορφωτή της τον Ι. Χατζηκώστα. Ο διαγωνισμός αφορά κυρίως φοιτητές, που ασχολούνται με την επιχειρηματική δραστηριότητα, έχοντας ιδρύσει τη δική τους επιχείρηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές να παρουσιάσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά και να έρθουν σε επαφή με άλλους φοιτητές που έχουν κοινό τρόπο σκέψης.
Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός υποστηρίζει 1.700 φοιτητές επιχειρηματίες από 60 χώρες.
Περισσότερες πληροφορίες προσφέρονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsea.org και στις σελίδες του Entrepreneurs’ Organization στα social media.

Διαβάστε επίσης: Ο Έλληνας μετανάστης από το Χρυσοχώρι Καβάλας που κατέκτησε την Κολωνία

 

Διαβάστε επίσης: «Είχα τα χέρια μου ψηλά στο λεωφορείο, γιατί αν έκλεβαν κάποιον, θα το έριχναν σ’ έμενα». Η συγκλονιστική συνέντευξη του Πύρρου Δήμα από την Αμερική