Αποσύρουν ως επικίνδυνο το πιάτο της ταινίας Frozen που πουλά το Jumbo. Τι εντόπισε ο ΕΦΕΤ

18781
Ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί τους καταναλωτές, να μην αγοράζουν πιάτο που απεικονίζει ηρωίδα κινουμένων σχεδίων της Disney, την Έλσα από την ταινία Frozen (ψυχρά κι ανάποδα).

Όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, διενεργήθηκε δειγματοληψία ρηχού πιάτου μελαμίνης με σχέδιο από την ταινία Frozen, με αριθμό παρτίδας Lot No 0716 και κωδικό είδους (Item No) 6115010, το οποίο κατασκευάζεται στην Κίνα, εισάγεται, διανέμεται και πωλείται από την επιχείρηση Jumbo ΑΕΕ.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ αναφέρει, ότι από τον εργαστηριακό έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι το πιάτο είναι μη συμμορφούμενο με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας. Αυτό προέκυψε, γιατί μελαμίνη σε συγκεντρώσεις που υπερβαίνουν τα ανώτατα νομοθετικά όρια για τη χρήση της σε επαφή με τρόφιμα.

Επομένως, το πιάτο δεν είναι κατασκευασμένο σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές κατασκευής και υπό τις προβλεπόμενες συνθήκες. Κατά τη χρήση του, ενδέχεται να αλλάξει η σύστασή του, να αλλοιωθούν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του και να κινδυνεύσει η ανθρώπινη υγεία.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την επιχείρηση Jumbo, την εταιρεία που εισάγει και διακινεί το συγκεκριμένο προϊόν, την άμεση ανάκληση και απόσυρση όλων των προϊόντων της συγκεκριμένης παρτίδας από την αγορά, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιούν.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ το αλεύρι «Μύλοι Αγίου Γεωργίου για όλες τις χρήσεις». Ποιες ουσίες θεωρεί αλλεργιογόνες

 

Διαβάστε επίσης: Αυτές είναι οι σοκολάτες που ανακαλεί ο ΕΦΕΤ. Περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες που δεν αναγράφονται