Αναδύθηκε ναυάγιο «φάντασμα» 120 χρόνια μετά τη βύθισή του. Ποια είναι τα πιθανά σενάρια για την προέλευσή του

2614
Πλοίο «φάντασμα», που ναυάγησε πριν από 120 και πλέον χρόνια, αναδύθηκε σε ακτή της Βρετανίας. Ανακαλύφθηκε στο Barafundle Bay στη δυτική Ουαλία, μετά από τις πρόσφατες καταιγίδες που «έπληξαν» τη χώρα.

Όπως επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, καθώς τα απομεινάρια του πλοίου εμφανίζονται μια φορά τη δεκαετία, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που μετακινούν την άμμο και φέρνουν στην επιφάνεια θαμμένους «θησαυρούς».

Αυτή τη φορά ήρθαν στην επιφάνεια το βαρούλκο και η άγκυρα του πλοίου.

Σύμφωνα με τον ιστορικό Τεντ Γκονταρ, που ασχολείται με ναυτικά θέματα, πιστεύεται ότι το πλοίο προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή Stackpole Head. Τελικά «ξεβράστηκε» στην ακτή Barafundle (εξ ου και η ονομασία του), μεταξύ του 1880 και στις αρχές του 1900.

Ο ιστορικός εκτίμησε ότι το ναυάγιο ήταν μέρος αποστολής που χτυπήθηκε από θυελλώδεις ανέμους, όταν βρισκόταν εν πλω στη Βραζιλία προς το Κάρντιφ φορτωμένο με 1900 τόνους κάρβουνο.

Ένα ακόμη σενάριο είναι ότι τα απομεινάρια ανήκουν σε αποστολή πλοίων από το Δουβλίνο που χάθηκε το 1907 κοντά στο Σουόνσι της Αγγλίας.

Διαβάστε επίσης: Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έφτασε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά. Για να φύγει έκανε 1.610 κινήσεις (βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Το εγκαταλειμμένο πλοίο που έγινε πλωτό δάσος. Τι ρόλο έπαιξε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο