Αυτό είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έφτασε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά. Για να φύγει έκανε 1.610 κινήσεις (βίντεο)

12405

Το «China Cosco Taurus» είναι το μεγαλύτερο πλοίο που κατέπλευσε ποτέ στο λιμάνι του Πειραιά.
Σύμφωνα με τον ιστότοπο του Piraeus Container Terminal, το πλοίο-θηρίο έκανε 1.610 κινήσεις για να μπορέσει να βγει από το λιμάνι.

Έχει μήκος 399,82 μέτρα και πλάτος 58,72 μέτρα. Πρόκειται για ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το οποίο προσόρμισε στο δυτικό μέτωπο της προβλήτας ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΣΕΠ ΑΕ) στο πλαίσιο του δρομολογίου που θα κάνει με αφετηρία την Κίνα και προορισμό το Ρότερνταμ, ενώνοντας την Ανατολική Ασία με την Ευρώπη.

Δείτε το China Cosco Taurus σε βίντεο:

Το τεράστιο πλοίο μπορεί να μεταφέρει 20.000 εμπορευματοκιβωτία 20 ποδιών (teu) και είναι ένα από τα Giga Carriers, δηλαδή τα κολοσσιαία πλοία άνω των 18.000 teu.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) το λιμάνι του Πειραιά θα προσαρμοστεί έτσι ώστε να μελλοντικά να μπορεί να εξυπηρετήσει τέσσερα τέτοια πλοία συγχρόνως. 

«Αναμφίβολα, πρόκειται για ένα επίτευγμα, το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής οικονομίας, με την αύξηση του εμπορίου και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου «επιχειρησιακού σχεδίου» της Ο.Λ.Π. Α.Ε. για την προώθηση της θέσης της Ελλάδας, ως λιμενικού σταθμού μεταξύ της νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής και την ένταξή της στον διεθνή χάρτη των συνδυασμένων θαλάσσιων μεταφορών εμπορευμάτων, καθώς και την παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας. Κατ΄ επέκταση, είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός πως, με την ολοκλήρωση του τμήματος των 450 μ. κρηπιδώματος, η χωρητικότητα της PCT αυξάνεται ραγδαία στο πλαίσιο διαχείρισης 4 «mega-carriers» πλοίων. Μάλιστα, από το 2018, αναμένεται ότι, θα διεκπεραιωθούν συνολικά περισσότερα από 6 εκ. TEUs. Μόλις επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τότε το λιμάνι του Πειραιά θα τοποθετηθεί στον κατάλογο των 30 μεγαλύτερων λιμανιών διακίνησης containers παγκοσμίως (38ο το 2017 και 93ο το 2010).» ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Με πληροφορίες από news247.gr και το PCT

Διαβάστε επίσης: Το γιγαντιαίο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Βενετίας. Έχει μήκος 294 μέτρα (βίντεο)

 

 

Διαβάστε επίσης: «Ταξιδέψτε» με ένα πλοίο κοντέινερ για 30 μέρες. Το εντυπωσιακό βίντεο time lapse που έγινε viral