Τσικνοπέμπτη, η «μάχη» με την χοληστερίνη ξεκίνησε. Τι πρέπει να προσέχετε με τις λιπαρές τροφές

444
Η Τσικνοπέμπτη είναι η ημέρα που ο καθένας μπορεί να φάει ποικιλία κρεατικών χωρίς να νιώθει ενοχές, γιατί αυτή είναι η παράδοση. Όμως, η κατανάλωση κρεάτων για άτομα με υψηλή χοληστερίνη ενέχει κινδύνους.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φάνε αυτά που θέλουν, απλώς πρέπει να είναι παραπάνω προσεκτικοί σε ορισμένα πράγματα.

Αλκοόλ και κάπνισμα
Τόσο τις ημέρες του καρναβαλιού, όσο και την Τσικνοπέμπτη, οι περισσότεροι θέλουν να το ρίξουν έξω, να φάνε λίγο παραπάνω και να διασκεδάσουν.
Όμως, όσοι καπνίζουν και πίνουν αλκοόλ, θα πρέπει να είναι επιρρεπής και να μην το παρακάνουν. Το αλκοόλ και το κάπνισμα επηρεάζουν την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνουν τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο.
Αν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, επιλέξτε κόκκινο κρασί, πάντα με μέτρο.

Αλάτι
Αποφύγετε να βάλετε πολύ αλάτι σε κάτι που είναι ήδη λιπαρό. Το αλάτι προκαλεί κατακράτηση υγρών και αυξάνει τον όγκο του αίματος στα αγγεία. Με την αύξηση της ροής του αίματος, μπορεί να αυξηθεί η αρτηριακή πίεση.

Tα άτομα με υψηλή χοληστερίνη πρέπει να προσέχουν τα κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη των τροφίμων.

Συνοδευτικά
Αν και αυτές οι μέρες είναι καθιερωμένες για την κατανάλωση κρεάτων, καλό είναι να συνοδεύονται με σαλάτα αντί για πατάτες ή λιπαρές σος.
Έτσι, θα έχετε καταναλώσει λιγότερες θερμίδες και θα έχετε πάρει τις θρεπτικές ουσίες από τα λαχανικά.

Χορός
Όπως τα φαγητά, έτσι και η διασκέδαση, είναι ένα από τα αναπόσπαστα κομμάτια την περίοδο των Αποκριών. Για αυτό, χορέψτε!
Με τον χορό θα διασκεδάζετε, αλλά θα καίτε και αρκετές θερμίδες.

Γενικότερα, αυτές τις ημέρες μπορείτε να διασκεδάσετε και να φάτε, αλλά το φαγητό με μέτρο. Ειδικότερα, τα άτομα με υψηλή χοληστερίνη πρέπει να προσέχουν τα κορεσμένα λιπαρά και τη χοληστερίνη των τροφίμων.
Καλό θα είναι να επιλέγουν τροφές που τροφές που μειώνουν τη χοληστερίνη, όπως το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τα αμύγδαλα, το σουσάμι και άλλα.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνο το ψήσιμο στα κάρβουνα; Τι αναφέρει νέα κινεζο-βρετανική επιστημονική έρευνα για τις επιπτώσεις στο αναπνευστικό

 

Διαβάστε επίσης: Οι τηγανητές πατάτες δεν πρέπει να ξεροψήνονται. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου σύμφωνα με τους επιστήμονες