Πόσες τηγανιτές πατάτες πρέπει να τρώμε, σύμφωνα με καθηγητή του Χάρβαρντ. Ακόμη και οι New York Times αντέδρασαν αρνητικά

6431
Οι τηγανιτές πατάτες, αν και είναι από τις αγαπημένες τροφές μικρών και μεγάλων, είναι αναμφίβολα και από τις πιο ανθυγιεινές. Είναι καλυμμένες από λάδι, αλάτι και αποτελούν «βόμβα» λιπαρών και θερμίδων.

Ο καθηγητής στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Έρικ Ριμ, υποστηρίζει ότι μια μερίδα τηγανιτές πατάτες πρέπει να περιλαμβάνει μόνο 6 πατάτες. Αναφέρει ότι αν καταναλώσουμε πολλές πατάτες και συνεχίσουμε να πεινάμε, πρέπει να ικανοποιήσουμε την πείνα με σαλάτα.

Τα ποσοστά των καρδιακών νοσημάτων ολοένα και αυξάνονται, αλλά η πρόοδος στην πρόληψή τους μειώνεται.
Τα τελευταία 25 χρόνια, ο μέσος όρος της μερίδας στους χώρους εστίασης, είναι διπλάσιος ή και τριπλάσιος. Μια φυσιολογική μερίδα θα έπρεπε να περιέχει το πολύ 15 πατάτες, όμως σήμερα περιέχει τουλάχιστον 55.

Η άποψη του καθηγητή Ριμ βασίζεται εν μέρει σε πρόσφατη έρευνα του Αμερικανικού Περιοδικού στην Κλινική Διατροφή από Ιταλούς ερευνητές. Η έρευνα απέδειξε ότι, όσοι δεν έτρωγαν καθόλου τηγανιτές πατάτες, ζούσαν 6 μήνες περισσότερο.
Όσοι έτρωγαν 2 με 3 φορές την εβδομάδα, είχαν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη, καρδιακές ασθένειες και παχυσαρκία.

Ο καθηγητής στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, Έρικ Ριμ, υποστηρίζει ότι μια μερίδα τηγανιτές πατάτες πρέπει να περιλαμβάνει μόνο 6 πατάτες.

Οι Αμερικανοί δεν μπορούν να φανταστούν τη ζωή τους χωρίς τηγανιτές πατάτες. Ακόμη και οι New York Times, όταν άκουσαν για την παραπάνω έρευνα, αντέδρασαν και έγραψαν «ποιος τρελός άνθρωπος μπορεί να φάει μόνο 6 πατάτες. Προτιμώ να μην φάω καθόλου, αν και αυτό ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να συμβεί».

Η διοικητής του Διατροφικού Γκρουπ της Νέας Υόρκης, Λίζα Μόσκοβιτς, ανέφερε ότι αυτή είναι η τυπική ανταπόκριση από τους πελάτες αλλά η ίδια επιμένει ότι δεν είναι και τόσο ακατόρθωτο.
«Πολλοί άνθρωποι απλώς χρειάζονται τη γεύση. Οι 6 τηγανιτές πατάτες είναι κάτι σαν τον κανόνα των τριών μπουκιών. Θέλουμε πάντα την πρώτη και την τελευταία. Και οι 6 πατάτες μας το επιτρέπουν και με το παραπάνω. Αντί να μοιραστούμε με τους φίλους μας αυτό το φαγητό, μπορούμε να παραγγείλουμε κοτόπουλο με σαλάτα. Σε τελική ανάλυση, αν η διατροφή μας συνολικά είναι υγιεινή, μπορούμε να κάνουμε παρασπονδίες με πατάτες. Αλλά συνήθως, αυτός δεν είναι ο κανόνας».

Διαβάστε επίσης: Τηγανητές πατάτες. Οι αντικρουόμενες επιστημονικές έρευνες για το αν είναι ή δεν είναι ανθυγιεινές

 

Διαβάστε επίσης: Οι τηγανητές πατάτες δεν πρέπει να ξεροψήνονται. Υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου σύμφωνα με τους επιστήμονες