Απειλείται η μπύρα. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα γίνει πιο σπάνια και πιο ακριβή

5803
Αρκετοί εξακολουθούν να «κλείνουν τα μάτια» στην απειλή της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον. Όταν μάθουν ότι απειλείται και η μπύρα από τις αλλαγές, δεν θα έχουν την ίδια γνώμη.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι τις επόμενες δεκαετίες η μπύρα μπορεί να γίνει πιο σπάνια και πιο ακριβή, λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Το κύριο συστατικό της μπύρας είναι το κριθάρι. Η παραγωγή του αναμένεται να μειωθεί σημαντικά, λόγω της ξηρασίας που προκαλούν οι ακραίες θερμοκρασίες και αναμένονται να γίνουν όλο και πιο συχνές, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

«Κατά μέσο όρο, η πτώση της σοδειάς κριθαριού θα είναι από 3% έως 17%, ανάλογα με τη σοβαρότητα των συνθηκών», αναφέρει μελέτη που δημοσιοποιήθηκε.

Ο καθηγητής Νέιθαν Μιούλερ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ανέφερε ότι, λόγω την κλιματικών συνθηκών και της τιμής της μπύρας, ενδέχεται να είναι «άπιαστο» αγαθό για εκατομμύρια ανθρώπους.
Οι ερευνητές κατέληξαν σε αυτά τα συμπεράσματα, μετά από μελέτη που έκαναν. Στο πλαίσιο της μελέτης χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να προβλέψουν τις πιθανές κλιματικές αλλαγές στην παραγωγή κριθαριού, σε 34 περιοχές σε όλο τον κόσμο.
Υπολόγισαν επίσης τον αντίκτυπο των κλιματικών συνεπειών στην τιμή της μπύρας.

Η τιμή της μπύρας πρόκειται να διπλασιαστεί κατά μέσο όρο, επειδή θα λιγοστεύει η ποσότητα κριθαριού. Η Ιρλανδία είναι μία από τις χώρες που θα επηρεαστούν περισσότερο, καθώς η τιμή θα αυξηθεί περίπου κατά 338%, μέχρι το 2099, σε περίπτωση που τα σενάρια των επιστημόνων βγουν αληθινά.

Λόγω της αύξησης της τιμής της μπύρας, θα επηρεαστεί και η κατανάλωσή της. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι θα μειωθεί μέχρι 16% σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης: Μπύρα, το ποτό του καλοκαιριού. Ποια οφέλη έχει κάθε είδος και πόσες θερμίδες κάθε μπουκάλι. Με μέτρο δεν προσθέτει κιλά

 

Διαβάστε επίσης: Η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο που έχει περισσότερο αλκοόλ και από το ουίσκι. Ένα κανονικό μπουκάλι κοστίζει 50 ευρώ