Η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο που έχει περισσότερο αλκοόλ και από το ουίσκι. Ένα κανονικό μπουκάλι κοστίζει 50 ευρώ

2870
Η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο περιέχει 67,5% αλκοόλ και μόνο ένα μπουκάλι είναι ισοδύναμο με 15 σφηνάκια ενός δυνατού ποτού.

Αν κανείς σκεφτεί ότι η βότκα έχει περίπου 40% αλκοόλ, το Gin 40-50% και τα περισσότερα ουίσκι δεν ξεπερνούν το 46%, η μπύρα έχει δικαιωματικά τον τίτλο της πιο βαριάς μπύρας στον κόσμο.
Ονομάζεται «Snake’s venom» που σημαίνει το δηλητήριο του φιδιού.

Δημιουργήθηκε το 2013 από την εταιρία Brewmeister στην Σκοτία. Πάνω στο μπουκάλι έχει προειδοποίηση ότι οι καταναλωτές δεν πρέπει να ξεπεράσουν τα 35ml. Συμβουλεύουν να πίνουν μικρές γουλιές κάθε φορά.

Η πιο δυνατή μπύρα στον κόσμο περιέχει 67,5% αλκοόλ και μόνο ένα μπουκάλι είναι ισοδύναμο με 15 σφηνάκια ενός δυνατού ποτού.

Η γεύση της αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά της σε αλκοόλ οφείλεται στα ιδιαίτερα συστατικά της, μεταξύ των οποίων είναι η καπνιστή βύνη που έχει στεγνώνει πάνω από φωτιά τύρφης, ενός φυτικού γαιάνθρακα, αλλά και μαγιά μπύρας και σαμπάνιας.

Η απόσταξη της μπύρας γίνεται με ψύξη. Ουσιαστικά, παγώνουν τo μείγμα που έχει προκύψει από τη ζύμωση, ώστε να αφαιρέσουν τον πάγο και να μείνει περισσότερο αλκοόλ.
Παρ’ όλα αυτά, η Snake Venom εξακολουθεί να έχει γεύση μπύρας και δεν θυμίζει κάποιο άλλο αλκοολούχο ποτό.
Το κάθε μπουκάλι έχει 330 ml μπύρας και κοστίζει περίπου 50 ευρώ. Η μπύρα κυκλοφορεί κυρίως στην Αγγλία, αλλά η εταιρία δίνει την επιλογή παραγγελίας και μέσω ίντερνετ.

Στο παρελθόν η εταιρία είχε κυκλοφορήσει την μπύρα Armageddon, σε περιορισμένο αριθμό συσκευασιών με περιεκτικότητα σε αλκοόλ το 65%. Οι κατασκευαστές ανέβασαν τον πήχη όμως, ψηλότερα με μια μπύρα κατά 2,5% πιο βαριά.

Διαβάστε επίσης: Τι προκαλεί την «μπυροκοιλιά»; Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο και τι επιπτώσεις στην υγεία υπάρχουν

 

 

Διαβάστε επίσης: Πώς παρασκευάζεται το ουίσκι; Το βίντεο που δείχνει πως δημιουργείται το «νερό της φωτιάς»