Το μπαχαρικό που βοηθά στο εύκολο αδυνάτισμα. Μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χολιστερόλης και τα τριγλυκερίδια στο αίμα

12346
Τα βασικά βήματα για την απώλεια βάρους είναι η σωστή διατροφή και η τακτική άσκηση. Υπάρχει όμως ένα μπαχαρικό, που μπορεί να βοηθήσει στο εύκολο αδυνάτισμα.

Η λύση βρίσκεται στη χρήση του κύμινου. Έρευνα του πανεπιστημίου Ιατρικών Επιστημών Shahid Sadoughi στο Ιράν, έδειξε ότι το κύμινο όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να κάψει μέχρι και 3 φορές περισσότερο λίπος, αλλά μειώνει με φυσικό τρόπο το επίπεδο κακής χοληστερόλης στο αίμα.

Στην έρευνα οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν ως δείγματα τις περιπτώσεις 88 υπέρβαρων ή παχύσαρκων γυναικών που προσπαθούσαν να αδυνατίσουν. Τις χώρισαν σε δύο ομάδες, οι οποίες ακολούθησαν ισορροπημένη διατροφή και μείωσαν τις θερμίδες που κατανάλωναν καθημερινά κατά 500. Όσες ανήκαν στην δεύτερη ομάδα, έπρεπε να εντάξουν στη διατροφή τους καθημερινά 3γρ κύμινο ανακατεμένο μέσα σε 140γρ γιαούρτι. Τα μέλη της πρώτης ομάδας έτρωγαν μόνο γιαούρτι χωρίς κύμινο.

Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι μετά από 3 μήνες προσπάθειας για αδυνάτισμα, οι γυναίκες που κατανάλωναν κύμινο καθημερινά έχασαν 3 φορές περισσότερο ποσοστό λίπους. Μέσα από την έρευνα αναδείχθηκαν και άλλα οφέλη του μπαχαρικού. Τα μέλη της 2ης ομάδας μείωσαν κατά 23 μονάδες τα τριγλυκερίδια στο αίμα τους, ενώ οι γυναίκες της 1ης ομάδας μόλις 5 μονάδες. Το ίδιο συνέβη και με την “κακή” χοληστερόλη (LDL), η οποία μειώθηκε κατά μέσο όρο σχεδόν 10 μονάδες στα μέλη της 2ης ομάδας, έναντι μόλις 0,5 μονάδας στα μέλη της 1ης ομάδας.

Διαβάστε ακόμη: Δε φαντάζεστε τι κάνει ο κουρκουμάς στον οργανισμό. Ίσως το πιο ισχυρό μπαχαρικό που υπάρχει για την υγεία