«Μυστήριο» παραμένει η μαζική εξάπλωση πνευμονίας στην Ιταλία με 150 κρούσματα. Τι φοβούνται οι επιστήμονες

738
Ανησυχία έχουν προκαλέσει τα 150 περιστατικά πνευμονίας σε πόλη της Ιταλίας, μέσα σε 5 ημέρες. Οι ειδικοί ερευνούν την υπόθεση, για να βρουν πού οφείλονται τα κρούσματα.

Συγκεκριμένα, από τις 2 μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, στην πόλη Μπρέσια της βόρειας Ιταλία, καταγράφηκαν 150 κρούσματα πνευμονίας. Από αυτά, τα 121 διαγνώστηκαν στα επείγοντα περιστατικά.

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι δειγματοληψίες από το δίκτυο ύδρευσης της πόλης Μπρέσια, διότι οι ειδικοί έχουν σοβαρές υποψίες, ότι τα κρούσματα προέρχονται από κάποιο βακτηρίδιο στο νερό που πίνουν οι πολίτες.

Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της περιοχής να λάβουν μέτρα πρόληψης, όπως η αλλαγή των φίλτρων στις βρύσες της κουζίνας. Επίσης, καλούνται να προσέχουν όταν ανοίγουν τις βρύσες, πρώτα να τρέχει το ζεστό νερό και μετά το κρύο.

Οι πολίτες, πρέπει να κάνουν αυτή τη διαδικασία σε όλες τις βρύσες των σπιτιών τους και όχι μόνο στης κουζίνας, συγκεκριμένα στους 80 βαθμούς, τουλάχιστον για μισή ώρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Προς το παρόν, αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση από τα αποτελέσματα των δειγμάτων που πήραν, για να συστήσουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας στους κατοίκους, για την ασφάλειά τους.

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να στεγνώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι. Μούχλα, ιγμορίτιδα και πνευμονία οι πιθανές συνέπειες

 

Διαβάστε επίσης: Πως να εξαφανίσετε τη μούχλα από επιφάνειες και ρούχα. Εύκολοι τρόποι με απλά υλικά που θα σας «λύσουν» τα χέρια