«Ήμουν καθηλωμένη 2 χρόνια σε καροτσάκι». Η συγκλονιστική περιπέτεια της Μις Ελλάς 1988 με τη νόσο Bell

2222
Η εστεμμένη Μις Ελλάς το 1988 και μοντέλο σε πασαρέλες μεγάλων Ελλήνων σχεδιαστών τη δεκαετία του ’90, Σύλβια Αντώναρου, μίλησε για τη νόσο που την καθήλωσε για δύο χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, η Σύλβια Αντώναρου «χτυπήθηκε» από τη νόσο Bell (πάρεση). Η νόσος την ανάγκασε να μείνει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι για δύο χρόνια.
Λόγω της νόσου, που της «χτύπησε την πόρτα» πριν 15 χρόνια, αναγκάστηκε να διακόψει την εγκυμοσύνη της στον έκτο μήνα.

«Έχω κάτσει στο αναπηρικό καροτσάκι, ήμουν κλινήρης γι’ αρκετό διάστημα. 15 χρόνια πριν, κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης μου. Έχω γεννήσει 5 παιδιά, όχι 2, την Κατερίνα και τον Αντώνη. Απλά έχουν μεσολαβήσει τρεις αποβολές. Η τρίτη αποβολή ήταν και η πιο σημαντική για μένα, γιατί ήταν και το αποτέλεσμα του ότι παρέμεινα στο κρεβάτι για ένα μεγάλο διάστημα», ανέφερε το πρώην μοντέλο σε εκπομπή.

Η Σύλβια Αντώναρου πλέον είναι υγιής. Η νόσος την ανάγκασε να μείνει στο κρεβάτι για εννέα μήνες. Οι επόμενες δύο εγκυμοσύνες της πρώην Μις Ελλάς κύλησαν ομαλά και απέκτησε δύο υγιέστατα παιδιά.

Η Σύλβια Αντώναρου πλέον είναι υγιής. Η νόσος την ανάγκασε να μείνει στο κρεβάτι για εννέα μήνες.

«Έπαθα πάρεση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και στον έκτο μήνα έπρεπε να κάνω διακοπή. Το έμβρυο πάτησε λίγο ψηλά και νέκρωσε τη δεξιά πλευρά με αποτέλεσμα να δημιουργήσει πάρεση ολικής δεξιάς πλευράς. Είχα μετατόπιση της λεκάνης, μια κύρτωση της αριστερής πλευράς, χρειάστηκε να μείνω εννέα μήνες στο κρεβάτι. Ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή, κέντρο αποκατάστασης…».

Η νόσος Bell ή πάρεση ενός νεύρου είναι η μερική ή πλήρης απώλεια της κίνησης της μυϊκής ομάδας που καλύπτει το νεύρο που έχει «χτυπηθεί». Τα βασικότερα σημεία που «χτυπάει» η νόσος είναι το πρόσωπο, οι φωνητικές χορδές και τα άκρα.

Η μονοπάρεση αφορά την αδυναμία ενός ποδιού ή χεριού, η παραπάρεση την αδυναμία και των δύο ποδιών, η ημιπάρεση την αδυναμία του ενός χεριού και του ενός ποδιού σε μια πλευρά και τετραπάρεση ή τετραπληγία την αδυναμία και των τεσσάρων άκρων. Γαστροπάρεση είναι η αδυναμία κινήσεων του στομάχου.

Ανάλογα με το είδος της πάρεσης, το σημείο που εντοπίζεται και τον βαθμό αδυναμίας και αναπηρίας, χρειάζεται ειδική αντιμετώπιση με πρόγραμμα αποκατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Παράλυτος στα κάτω άκρα κατάφερε να περπατήσει ξανά με νέα επιστημονική μέθοδο (Βίντεο)

 

 

Διαβάστε επίσης: Η θανατηφόρα ασθένεια που καθήλωσε τον Στίβεν Χόκινγκ σε καροτσάκι. Πώς κατάφερε να ζήσει μέχρι τα 76 χρόνια