Πόσο χρόνο παραμένουν τα ναρκωτικά στον οργανισμό; Τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν

24323
Κάθε ναρκωτικό διαφέρει από τα άλλα, όχι μόνο ως προς τις επιπτώσεις του στον οργανισμό, αλλά και ως προς το διάστημα που παραμένουν σε αυτόν.

Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι τα είδη ναρκωτικών δεν εντοπίζονται στον οργανισμό για το ίδιο χρονικό διάστημα. Μερικά από τα λιγότερο επικίνδυνα, όπως η κάνναβη, μπορεί να εντοπιστεί στο αίμα, στα ούρα και τα μαλλιά για μεγαλύτερο διάστημα από ότι τα πιο «σκληρά» ναρκωτικά, όπως η ηρωίνη.

Τη στιγμή της λήψης ουσιών, το σώμα αρχίζει να τις διασπά. Η διαδικασία απαιτεί αρκετό χρόνο, κατά την οποία παράγονται μεταβολίτες ή παρόμοια προϊόντα με τα ναρκωτικά, που μπορούν να παραμείνουν στο αίμα, στα ούρα και στα μαλλιά για μεγάλο διάστημα.

Το»Business Insider» δημιούργησε τα παρακάτω διαγράμματα, που απεικονίζουν το διάστημα που παραμένει το ναρκωτικό μέσα στον οργανισμό.

Το πρώτο διάγραμμα, δείχνει ότι το  LSD είναι το ναρκωτικό που μένει λιγότερο στο αίμα, μόλις 3 ώρες. Η ηρωίνη, το αλκοόλ και οι αμφεταμίνες μένουν 12 ώρες, το MDMA, η κοκαΐνη και τα βαρβιτουρικά 48 ώρες. Περισσότερο από όλα μένει η κάνναβη, που φτάνει μέχρι και 336 ώρες ή 14 ημέρες!

Πηγή: Business Insider

Το επόμενο διάγραμμα δείχνει για πόσες ημέρες μπορούν να ανιχνευθούν τα ναρκωτικά στα ούρα. Συγκεκριμένα, το LSD μένει 3 ημέρες, η ηρωίνη,4 ημέρες, το αλκοόλ 5 ημέρες, το MDMA και η κοκαΐνη 4 ημέρες, ενώ η κάνναβη 30 ημέρες.

Πηγή: Business Insider

Το τελευταίο διάγραμμα διατυπώνει το διάστημα που μένουν τα ναρκωτικά στα μαλλιά. Μπορούν να μείνουν στα μαλλιά για περισσότερο καιρό από οπουδήποτε αλλού στο σώμα.
Συγκεκριμένα, το LSD μένει μέχρι 3 ημέρες αλλά τα υπόλοιπα μπορούν να μείνουν ακόμη και 90 ημέρες.

Πηγή: Business Insider

Η ακριβής διάρκεια παραμονής των ναρκωτικών εξαρτάται από το πόσο συχνή είναι η χρήση ναρκωτικών, αλλά και τον οργανισμό κάθε ανθρώπου.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ο εθισμός στα ναρκωτικά σχετίζεται με αρχαίο ιό. Πώς επιβίωσε μέχρι σήμερα

 

Διαβάστε επίσης: Τα φάρμακα που δεν πρέπει να συνδυάσετε ποτέ με αλκοόλ. Μπορεί να προκληθεί από οργανική ανεπάρκεια, κώμα, μέχρι και θάνατος