Οι επιστήμονες προειδοποιούν γιατί το κινητό δεν πρέπει να ακουμπάει το σώμα μας. Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την ακτινοβολία

6267
Την τελευταία δεκαπενταετία, τα κινητά τηλέφωνα έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, επέκταση των χεριών μας. Γι΄αυτό και παγκοσμίως, πολλές έρευνες έχουν ασχοληθεί με τις αρνητικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ακτινοβολία στην υγεία μας.

Ακόμη και τη νύχτα, πριν τον ύπνο, πολλοί συνηθίζουν να διαβάζουν μηνύματα και μέιλ, να σχολιάζουν φωτογραφίες ή να παρακολουθούν την επικαιρότητα. Αν ξυπνήσουν κάποια στιγμή μέσα στο βράδυ, θα ελέγξουν το κινητό τους, όπως και το πρωί με το που θα ξυπνήσουν.
Έρευνες δείχνουν, ότι όχι μόνο δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το κινητό πριν τον ύπνο γιατί το τεχνητό φως που εκπέμπει συνδέεται με την αϋπνία, αλλά απαγορεύεται να είναι ανοιχτό δίπλα μας.
Για την ακρίβεια πρέπει να είναι απενεργοποιημένο και εκτός υπνοδωματίου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Άλλη έρευνα δείχνει, ότι τα κινητά απαγορεύεται να βρίσκονται σε τσέπες, ή ζώνες πάνω σε σημεία του σώματος και γενικότερα να μας ακουμπούν, έστω και πάνω από τα ρούχα.
Ακόμη και όταν κρατάμε στο χέρι, η ακτινοβολία που περνάει μέσα στο σώμα, με το πέρας του χρόνου συσσωρεύεται και προκαλεί διαφόρων ειδών παθήσεις.

Οι ειδικοί, προειδοποιούν ότι κινδυνεύει η υγεία μας από την συνεχή επαφή με τα κινητά τηλέφωνα.
Στις αρνητικές επιδράσεις, περιλαμβάνεται η αυξημένη πιθανότητα για εμφάνιση καρκίνου, στρες, αλλαγές και επιπλοκές στο αναπαραγωγικό σύστημα, διαταραχές γνωστικών λειτουργιών και άλλα.
Οι παραπάνω όμως επιπτώσεις θα εμφανιστούν στο μέλλον. Υπάρχουν και επιπτώσεις στην υγεία που παρουσιάζονται άμεσα.
Δηλαδή, αϋπνία, εξασθένηση της μνήμης, αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος, πονοκέφαλο και άλλα.
Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες έβγαλαν ακτινογραφίες των εθελοντών και τις μελέτησαν. Τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι η επαφή του κινητού στο σώμα προκαλεί αδυναμία στην πυελική περιοχή.
Η οστική μάζα εξασθενεί από την πλευρά που τοποθετείται το κινητό και κατά συνέπεια αυξάνονται οι πιθανότητες για κατάγματα.
Η οστική μάζα  μπορεί να επηρεαστεί από τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες που εκπέμπουν τα κινητά.

Στους άντρες, παρατηρήθηκε επίσης μείωση της ποσότητας, της κινητικότητας και της ποιότητας των σπερματοζωαρίων.
Η συνεχής, αλόγιστη και μακροχρόνια χρήση κινητών, μπορεί να φτάσει και σε καρκίνο του εγκεφάλου, σε βλάβη του ακουστικού νεύρου και των αδένων, αλλά και σε σοβαρές διαταραχές του ύπνου.

 

 

Διαβάστε επίσης: Το τεχνητό φως από υπολογιστές, κινητά και τάμπλετ προκαλεί αϋπνία και διαταράσσει την ποιότητα του ύπνου