Οι αναζητήσεις στο Ίντερνετ για ιατρικά θέματα μας κάνουν υποχόνδριους. Τι δείχνει έρευνα για τις αναζητήσεις μέσω Google

680
Είτε λιγότερο, είτε περισσότερο, σχεδόν όλοι έχουν μπει στον «πειρασμό» να ψάξουν τα συμπτώματα που έχουν στο Google, όταν νιώθουν ότι δεν είναι καλά. Το μόνο πράγμα που συμβαίνει με την αναζήτηση, είναι η τρομοκρατία και ο φόβος.

Σύμφωνα με έρευνα που είναι δημοσιευμένη στη βρετανική εφημερίδα «Mirror», η μανία κάποιου να ψάχνει αμέσως πληροφορίες για παθήσεις στο Google, είτε είναι σοβαρές είτε δεν είναι, τον κάνει υποχόνδριο.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι από το 2015 μέχρι το 2018, οι αναζητήσεις στο Google για ιατρικά θέματα, έχουν αυξηθεί κατά 9.000%! Οι ειδικοί ανησυχούν για το φαινόμενο και υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους αναζητήσεις στο διαδίκτυο, ενισχύουν την υποχονδρίαση.
Η υποχονδρίαση χαρακτηρίζεται από την εμμονή του ατόμου, ότι πάσχει από σοβαρή ασθένεια και πιθανότατα απειλείται και η ζωή του.

Το δημοσίευμα στην εφημερίδα «Mirror» αναφέρει ότι η αναζήτηση στο Google «πώς να καταλάβεις αν οι πόνοι στο στήθος είναι σοβαροί», τα τελευταία τρία χρόνια αυξήθηκαν κατά 8.781%.

Οι αναζητήσεις για λέξεις-κλειδιά σχετικά με την υγεία όπως «ισχιαλγία» και «ακμή», από το 2015, υπολογίζονται σε 100.000 κάθε χρόνο.

Οι λέξεις- κλειδιά για «πόνος στο στομάχι» και «πονεμένα πόδια» είχαν επίσης από τις περισσότερες αναζητήσεις για ιατρικά θέματα. Το 2015 ήταν 115.800 και, αντίστοιχα, το 2018 έφθασαν τις 151.075.

Τα παραπάνω επίσημα στοιχεία προέκυψαν με την ανάλυση των δεδομένων της Google.

Διαβάστε επίσης: «Δεν μπορεί να μην έχω κάτι, αφού πονάω». Ποια είναι τα συμπτώματα της υποχονδρίασης και πώς αντιμετωπίζεται

 

Διαβάστε επίσης: Είστε άρρωστος και ψάχνετε τη θεραπεία στο διαδίκτυο; Σίγουρα θα χειροτερεύσετε