«Οδοντόβουρτσα» για πολυάσχολους. Πλένει μόνη της τα δόντια σε 10 δευτερόλεπτα και συνδέεται με εφαρμογή στο κινητό

1530

Μια νέα πατέντα για τον καθαρισμό των δοντιών έφτιαξαν κατασκευαστές στο Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια. Η νέα οδοντόβουρτσα έχει το σχήμα μασέλας και πλένει τα δόντια αυτόματα με το πάτημα μόνο ενός κουμπιού σε 10 δευτερόλεπτα.

«Είναι για ανθρώπους που πλένουν τα δόντια τους επειδή πρέπει, όχι επειδή το θέλουν», αναφέρουν οι κατασκευαστές της.

Η οδοντόβουρτσα αποτελείται από τρία εξαρτήματα. Το μασελάκι που μπαίνει στο στόμα, το κουμπί που ενεργοποιεί το μασελάκι και συνδέεται με αυτό μέσω μαγνήτη και τις κάψουλες με οδοντόκρεμα.

Η χρήση του είναι απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετηθεί στο στόμα, να πατήσει ο χρήστης ένα κουμπί και να περιμένει 10 δευτερόλεπτα για να γίνει ο καθαρισμός.

Το μασελάκι είναι κατασκευασμένο από σιλικόνη, η οποία είναι ανθεκτική στα βακτήρια. Τα τριχίδια είναι αρκετά μαλακά για να μην τραυματίσουν τα ούλα, αλλά και όσο σκληρά χρειάζονται για να καθαρίσουν τα δόντια. Οι κατασκευαστές της οδοντοβουρτσας λένε ότι σκοτώνει μέχρι και το 99,9% των βακτηρίων στο στόμα.
Η οδοντόβουρτσα φτιάχτηκε από ελαστικό υλικό με σκοπό να εφαρμόζει σε όλα τα στόματα. Το δοκίμασαν σε 2.000 διαφορετικά στόματα για να καταλήξουν στην τελική του μορφή.

Η νέα οδοντόβουρτσα θα συνδέεται με εφαρμογή στο κινητό, μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα, τον χρόνο καθαρισμού ή να αλλάξει το τρόπο δόνησης ανάλογα με τις ανάγκες του. Μεταξύ των λειτουργιών της θα είναι το μασάζ στα ούλα και η λεύκανση.

Οι οδοντίατροι συμβουλεύουν το βούρτσισμα να διαρκεί 120 δευτερόλεπτα.
Εκτιμάται πως οι άνθρωποι αφιερώνουν περίπου 1.25 δευτερόλεπτα για το κάθε δόντι.
Οι κατασκευαστές της νέας οδοντόβουρτσας υποστηρίζουν ότι η Amabrush θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, διότι βουρτσίζει όλα τα δόντια ταυτόχρονα για 10 δευτερόλεπτα.
«Αυτό σημαίνει ότι κάθε δόντι πλένεται 8 φορές περισσότερο και η συνολική διάρκεια βουρτσίσματος είναι 12 φορές πιο γρήγορη από αυτή που συνιστούν οι γιατροί μέχρι τώρα», αναφέρουν οι δημιουργοί της.

Το μηχάνημα είναι επαναφορτιζόμενο και η μπαταρία του διαρκεί για 28 πλύσεις. Υπάρχει ακόμη και η δυνατότητα για ασύρματη φόρτιση.

Η οδοντόβουρτσα θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο του 2017.
Η αρχική τιμή του πακέτου θα φτάνει τα 67 ευρώ, ενώ η προχωρημένη έκδοση με την ασύρματη φόρτιση θα κοστίζει 196 ευρώ.
Το μασελάκι πρέπει να αντικαθίσταται με καινούργιο, κάθε 3-6 μήνες.
Το κάθε μασελάκι θα κοστίζει 6 ευρώ, ενώ η κάθε κάψουλα με την οδοντόκρεμα θα κοστίζει 3 ευρώ.

Δείτε το βίντεο με την πρώτη αυτόματη οδοντόβουρτσα:

 

Διαβάστε επίσης: Ακτινογραφίες για γέλια και για κλάματα. Ασθενείς κατάπιανfidget spinner, στυλό, κινητό και τον Μπομπ το…Σφουγγαράκη (φωτό)