Καταναλώστε σταφύλια. Προστατεύουν από το Αλτσχάιμερ, μειώνουν το στρες και βελτιώνουν τη μνήμη

360
Μέχρι και σήμερα, δεν έχει βρεθεί το «αντίδοτο» που να μπορεί να γιατρέψει τη νόσο Αλτσχάιμερ. Όμως οι επιστήμονες υποστηρίζουν μέσα από έρευνες, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές που μπορούν να προστατέψουν από το Αλτσχάιμερ.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, που μελέτησε την πρόληψη του Αλτσχάιμερ, έδειξε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες των σταφυλιών, προστατεύουν από την εμφάνιση Αλτσχάιμερ.
Τα πρώιμα στάδια της νόσου Αλτσχάιμερ φαίνονται από τη χαμηλή δραστηριότητα συγκεκριμένων σημείων του εγκεφάλου.
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου, έκαναν την έρευνα σε άτομα που είχαν εξασθενημένη μνήμη. Διαπίστωσαν μετά από έξι μήνες ότι, όσα άτομα κατανάλωναν σε ποσότητα περίπου δυόμισι φλιτζάνια σταφύλια καθημερινά, είχαν καλύτερη μεταβολική λειτουργία στις περιοχές που επηρεάζονται από το Αλτσχάιμερ, συγκριτικά με εκείνους που δεν έτρωγαν συχνά ή και καθόλου σταφύλια.

Συγκεκριμένα, δεν προστατεύει μόνο τα σημεία του εγκεφάλου από μείωση της μεταβολικής λειτουργίας, αλλά αυξάνει και τη λειτουργικότητά τους, όπως και τη μνήμη.

«Η τακτική κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να παρέχει προστασία έναντι της πρώιμης εξασθένισης που σχετίζεται με την νόσο του Αλτσχάιμερ. Αυτή η έρευνα ενισχύει την άποψη ότι τα σταφύλια είναι ωφέλιμα στην νευρολογική και καρδιαγγειακή υγεία», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής της ομάδας, Δρ Ντάνιελ Σίλβερμαν.
«Χρειάζονται περισσότερες κλινικές μελέτες με μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων, ώστε να επαληθευθούν τα δεδομένα της παρούσας έρευνας», συμπληρώνει.

Τα σταφύλια γενικότερα κάνουν καλό στην υγεία.
Οι πολυφαινόλες που περιέχουν ενισχύουν την υγεία του εγκεφάλου, μειώνουν το οξειδωτικό στρες και βελτιώνουν τη ροή του αίματος. Άλλος ένας καλός λόγος για να φάμε σταφύλια, τώρα που είναι και η εποχή τους.

Διαβάστε επίσης: Πόσο επικίνδυνα είναι τα φυτοφάρμακα που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά; Εύκολοι τρόποι για να τα αφαιρέσετε

 

Διαβάστε επίσης: Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν σημάδια της νόσου του Αλτσχάιμερ και σε χιμπατζήδες, ύστερα από νεκροψία