Ήλιος ο ζωοδότης. Γιατί πρέπει να «φωτίζει» σωστά το σπίτι και ποιες είναι οι ευεργετικές επιδράσεις

519

Ο ήλιος μπορεί να είναι απειλητικός αν δεν προσέχουμε αλλά έχει πολλές ευεργετικές επιδράσεις στον ανθρώπινο οργανισμό.

Βοηθά την υγεία της καρδιάς
Έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ποσοστά των ανθρώπων που έχουν υποστεί έμφραγμα, είναι υψηλότερα σε χώρες που δεν έχουν συχνά ηλιοφάνεια.
Ο ήλιος βοηθά επίσης στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης εγκεφαλικού.

Αυξάνεται η σεξουαλικότητα
Μέσω του ηλίου, διαχέονται φερορμόνες στην ατμόσφαιρα. Οι ορμόνες αυτές οφείλονται για τη διέγερση της σεξουαλικότητας.

Βελτιώνει την ψυχολογία
Για πολλούς, οι ηλιόλουστες ημέρες είναι πολύ ευχάριστες. Αυτό οφείλεται στην επίδραση του ηλίου στην «ορμόνη της χαράς», τη σεροτονίνη.

Αυξάνει τη βιταμίνη D
Ο ήλιος και ο καθαρός αέρας, αυξάνουν τα επίπεδα βιταμίνης D. Η «βιταμίνη του ήλιου» βελτιώνει το ανοσοποιητικό και το μυοσκελετικό σύστημα, ενώ βελτιώνει και τη διάθεση. Επίσης, χάρη στη βιταμίνη D, ο ήλιος μπορεί να προλάβει την εμφάνιση των όγκων και καρκινικών κυττάρων στον οργανισμό.

Βελτιώνει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών
Η ηλιακή ακτινοβολία σκοτώνει τους μικροοργανισμούς που προκαλούν μολύνσεις στο πρόσωπο. Έτσι, ο ήλιος καθαρίζει το δέρμα από σπυράκια και μαύρα στίγματα.
Η υπεριώδης ακτινοβολία λειτουργεί ενάντια στις δυσλειτουργίες του τριχωτού της κεφαλής. Έτσι, βελτιώνεται η υγεία και η όψη των μαλλιών.

Αντιμετωπίζει διάφορες δερματοπάθειες
Παλαιότερα, η ηλιοθεραπεία ήταν πρακτική που χρησιμοποιούσαν για τη θεραπεία ορισμένων δερματικών παθήσεων, μεταξύ αυτών το έκζεμα και η ψωρίαση.

Βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
Η ορμόνη που βοηθάει την ποιότητα του ύπνου, η μελατονίνη, επηρεάζεται από το φως του ηλίου. Αυτός είναι ο λόγος που τους καλοκαιρινούς μήνες κοιμόμαστε καλύτερα.

Για να έχετε περισσότερο φως στο σπίτι, μπορείτε να τοποθετήσετε καθρέφτες απέναντι από τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες. Οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται και «περνούν» στους περισσότερους χώρους του σπιτιού.

Άλλος ένας τρόπος για να φωτίσετε το σπίτι με φυσικό φως, είναι να βγάλετε τις χοντρές κουρτίνες από τα δωμάτια, αν υπάρχουν.
Για να διαπεράσει το φως μέσα στο σπίτι, πρέπει να βάλετε κουρτίνες με λεπτό ύφασμα, όπως είναι οι βαμβακερές ή οι λινές.

Διαβάστε επίσης: Γιατί το καλοκαίρι θέλουμε να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα. Οι επιστήμονες εξηγούν το φαινόμενο

 

Διαβάστε επίσης: Η έλλειψη του ήλιου προκαλεί από οστεοπόρωση μέχρι και κατάθλιψη καθώς περιέχει τη βιταμίνη D. Σε ποιες τροφές περιέχεται