Η σκόνη στα σπίτια περιέχει περίπου 9.000 μικρόβια. Ποιος είναι ο ανέξοδος τρόπος για την εξουδετέρωσή τους, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα

11344
Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των νοικοκυρών, αλλά και της υγείας, είναι η σκόνη στο σπίτι. Η σκόνη που αιωρείται μέσα στα σπίτια περιέχει κατά μέσο όρο 9.000 είδη μικροβίων, εκ των οποίων 5.000 διαφορετικά είδη βακτηρίων και περίπου 2.000 είδη μυκήτων.

Οι μικροοργανισμοί εισέρχονται στο σπίτι από τα ανοιχτά παράθυρα και τις πόρτες, ή τους φέρνουν οι άνθρωποι από τα ρούχα και τα παπούτσια τους.
Τα βακτήρια και τα μικρόβια ευθύνονται για πολλές ασθένειες, για αυτό πρέπει να αποφεύγονται όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.

Οι βασικοί κανόνες υγιεινής είναι το συχνό και καλό πλύσιμο των χεριών και η απολύμανση των αντικειμένων που «κουβαλάνε» μικρόβια. Ωστόσο, οι ερευνητές βρήκαν έναν απλό και ανέξοδο τρόπο, που εξαφανίζει τα βακτήρια της σκόνης μέσα σε κάθε σπίτι.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το ηλιακό φως μπορεί να μειώσει τον αριθμό των βακτηρίων που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.
Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι τα βακτήρια που «σκοτώνονται» περισσότερο, είναι εκείνα που περιέχει η σκόνη και σχετίζονται με μια σειρά από παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Όρεγκον στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Δρ. Ashkaan Fahimipour, διαπίστωσαν ότι το φως του ηλίου μπορεί να «σκοτώσει» ορισμένα από τα βακτήρια που περιέχει η σκόνη στο σπίτι.

Για αυτό το λόγο, τα σκοτεινά δωμάτια έχουν περισσότερα βακτήρια, όπου και αναπαράγονται. Το φως του ηλίου επηρεάζει την ποιότητα του αέρα και μπορεί να εξουδετερώσει τα βακτήρια που βρίσκονται στη σκόνη στα σπίτια.

Αφήνοντας το φως του ήλιου και τον καθαρό αέρα να περάσουν μέσα από τα παράθυρα, «σκοτώνονται» τα βακτήρια της σκόνης και προστατεύετε ακόμη περισσότερο εσάς, αλλά και τους ανθρώπους σας.

Διαβάστε επίσης: Ποια μικρόβια εντοπίζονται επάνω στα κινητά τηλέφωνα και πόσο επικίνδυνα είναι. Ο απλός τρόπος για να καθαρίσετε τη συσκευή (Βίντεο)

 

Διαβάστε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να πίνετε ποτέ από το νερό που έχετε δίπλα στο κρεβάτι