Επιστήμονες τροποποίησαν ένα είδος κισσού για να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού από τις τοξίνες και τις βλαβερές ουσίες

696
Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, τροποποίησαν ένα φυτό εσωτερικού χώρου, τον Πόθο (είδος κισσού), για να καθαρίζει τον αέρα μέσα στο σπίτι. Χάρη στη μετατροπή του Πόθου, θα απομακρύνονται τα επικίνδυνα σωματίδια από τον αέρα, όπως το χλωροφόρμιο και το βενζόλιο, που συνδέονται με τον καρκίνο.

Τα φίλτρα στον αέρα δεν μπορούν να συγκρατήσουν τις ενώσεις αυτές.
Ο κισσός που επεξεργάστηκε από τους επιστήμονες, έχει σκοπό να αφαιρεί τα βλαβερά μόρια και τις ενώσεις που βρίσκονται στον αέρα, χρησιμοποιώντας τα ως τροφή για να αναπτυχθεί.

Όταν οι επιστήμονες τοποθέτησαν τους κισσούς σε γυάλινο σωλήνα, που ήταν γεμάτος με μολυσμένο αέρα, μειώθηκε τόσο η συγκέντρωση των βλαβερών μορίων, ώστε τις επόμενες ημέρες να είναι σχεδόν μη ανιχνεύσιμα.

 

Οι ερευνητές τόνισαν ότι χρειάζεται μια καλή ροή αέρα στο δωμάτιο, προκειμένου να φτάσουν τα σωματίδια στα φύλλα των φυτών και για γίνει με επιτυχία η διαδικασία του «καθαρισμού».

Το χλωροφόρμιο βρίσκεται σε μικρές ποσότητες σε χλωριωμένο νερό, ενώ το βενζόλιο είναι συστατικό της βενζίνης και βρίσκεται στα καυσαέρια των αυτοκινήτων.
Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι αυτές οι ενώσεις μπορούν να δημιουργηθούν αρκετά εύκολα μέσα στα σπίτια από υδρατμούς, είτε κατά τη διάρκεια του μπάνιου, είτε όταν βράζει νερό στην κουζίνα.

Διαβάστε επίσης: Ποιο φυτό λένε οι Γάλλοι «ελληνικό τσάι»; Τα βότανα Μίνθη και Θυμός που ανακουφίζουν παθήσεις

 

 

Διαβάστε επίσης: Πόσο επικίνδυνα είναι τα φυτοφάρμακα που υπάρχουν στα φρούτα και τα λαχανικά; Εύκολοι τρόποι για να τα αφαιρέσετε