Απέκτησε νέο πρόσωπο μετά από λεπτή χειρουργική επέμβαση. Έπασχε από το «σύνδρομο του λιονταριού» και του αφαίρεσαν τα τεράστια ζυγωματικά

1254
Ένας 38χρονος από την Ινδία, έπασχε από το «σύνδρομο του λιονταριού». Πρόκειται για μια πάθηση όπου τα ζυγωματικά μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα και παρεμποδίζουν τις λειτουργίες άλλων οργάνων του προσώπου.

Οι γιατροί εξέτασαν τον Σουρές και έκριναν ότι η κατάσταση είναι σοβαρή. Αποφάσισαν να κάνουν χειρουργείο για να του αφαιρέσουν τα οστά από το πρόσωπο και να ανακουφιστεί.

Ο Ινδός άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα σε ηλικία 18 ετών. Έκτοτε, έψαχνε να βρει γιατρό για να τον αναλάβει και να κάνει το χειρουργείο. Μετά από 20 χρόνια, βρήκε μία ομάδα γιατρών που θα έκαναν το χειρουργείο δωρεάν.

Τα ζυγωματικά είχαν φτάσει σε σημείο που μεγάλωναν ακόμη περισσότερο και πίεζαν τη μύτη και τις κόγχες των ματιών, από τα κόκαλα.

Όπως είπε ο χειρουργός, δρ Σουνίλ Ρίτσαρτσον, το σύνδρομο του λιονταριού, αν δεν ελεγχθεί και αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να ασκήσει πίεση και στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν κι άλλες βλάβες.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ιστορία της 21χρονης που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά από ερωτική απογοήτευση

Διαβάστε επίσης: Ιατρικά λάθη. Τι συμβαίνει στην Ελλάδα και ποιες είναι οι βασικότερες αιτίες που οδηγούν τους γιατρούς σε μοιραία σφάλματα