Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου σε γυναίκα στην Ιταλία. Η επέμβαση διήρκεσε 20 ώρες

852
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 50 μεταμοσχεύσεις προσώπου σε όλο τον κόσμο. Από αυτές, οι 12 έχουν γίνει στην Ευρώπη, με τις περισσότερες στη Γαλλία.

Στην Ιταλία πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου σε 49χρονη γυναίκα, στο νοσοκομείο Sant’Andrea στη Ρώμη. Η επέμβαση διήρκεσε 20 ώρες, καθώς οι γιατροί ξεκίνησαν το χειρουργείο το Σάββατο στις 8 το πρωί και ολοκλήρωσαν ξημερώματα Κυριακής, στις 5 το πρωί.

Η γυναίκα που υποβλήθηκε στη μεταμόσχευση έπασχε από νευροϊνωμάτωση τύπου Ι.
Πρόκειται για ασθένεια που προσβάλει το δέρμα, τα μάτια και το νευρικό σύστημα.
Χάρη σε έναν 21χρονο δότη, οι γιατροί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν με επιτυχία την επέμβαση.

Το ιατρικό δελτίου που εκδόθηκε μετά το τέλος του χειρουργείου, αναφέρει ότι η επέμβαση ήταν τεχνικά επιτυχής.
Η μεταμόσχευση προσώπου αποτελεί μέρος ενός πρωτοκόλλου που βρίσκεται ακόμη σε πειραματικό στάδιο, όμως έχει εγκριθεί από το Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων μετά τη θετική γνωμάτευση του Συμβουλίου Υγείας.

Την επέμβαση διηύθυνε ο καθηγητής Fabio Santanelli, επικεφαλής της Πλαστικής Χειρουργικής στο νοσοκομείο Sant’Andrea και η Δρ Benedict Longo, που εργάζεται στην ίδια μονάδα.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ιστορία της 21χρονης που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά από ερωτική απογοήτευση

Διαβάστε επίσης: Προσφορά ζωής από τον 19χρονο, μετά το μοιραίο ατύχημα στην Κέρκυρα. Η δωρεά οργάνων για να σωθούν 9 ασθενείς