20χρονη έτρωγε τα νύχια της και εμφάνισε σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος. Ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο

1159
Πολλοί έχουν την κακή συνήθεια να τρώνε τα νύχια τους, συνήθως όταν βρίσκονται υπό πίεση. Η περίπτωση της 20χρονης Courtney Whithorn από την Αυστραλία, δεν εξελίχθηκε καθόλου καλά. Η ιστορία της είναι από τις πιο σπάνιες ιατρικές περιπτώσεις που έχουν δημοσιευθεί τον τελευταίο καιρό στα ΜΜΕ.

Οι συμμαθητές της Courtney στο σχολείο της έκαναν bullying, με αποτέλεσμα να αρχίσει να τρώει τα νύχια της. Σε ηλικία 16 χρόνων, έφτασε σε σημείο να φάει όλο το νύχι από τον αντίχειρά της. Όμως δεν περίμενε ότι αυτό θα εξελιχθεί σε καρκίνο του δέρματος.

Πίστευε ότι το νύχι θα βγει ξανά πολύ σύντομα και δεν έδωσε σημασία. Όμως, λίγες εβδομάδες μετά παρατήρησε ότι το νύχι της δεν μεγάλωνε και το δέρμα στον αντίχειρα είχε μαυρίσει.
Τότε άρχισε να αγχώνεται για την εξέλιξη, αλλά δεν μίλησε ούτε στους γονείς της ούτε επισκέφθηκε κάποιο γιατρό. Δεν έκανε τίποτα για τα υπόλοιπα 4 χρόνια. προσπαθούσε να το κρύψει με τεχνητά νύχια και βερνίκια. Αν κάποιος παρατηρούσε το μαύρο χρώμα στο δέρμα της, έλεγε ότι είχε χτυπήσει το δάχτυλό της και είχε μελανιάσει.

Τον Ιούλιο του 2018 αποφάσισε να συμβουλευτεί ένα γιατρό. Ο γιατρός της ανακοίνωσε ότι από το «φάγωμα» του νυχιού, προκάλεσε μία σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος, που είναι γνωστό ως ακραίο φακοειδές υποδόριο μελάνωμα.

Υποβλήθηκε σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις για να της αφαιρέσουν το μελάνωμα από το δάχτυλο. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να το αφαιρέσουν, με αποτέλεσμα να της ακρωτηριάσουν το δάχτυλο την περασμένη εβδομάδα.

Η Courtney αποφάσισε να μοιραστεί με τον κόσμο την τρομακτική ιστορία της. Σκοπός της είναι να αποτρέψει κι άλλους από το να κάνουν το ίδιο λάθος που έκανε κι εκείνη και το πλήρωσε ακριβά.
«Όταν σκεφτόμουν ότι προκάλεσα εγώ αυτήν την ασθένεια στον εαυτό μου, πήγαινα να τρελαθώ. Είναι αδιανόητο αν σκεφτείς πόσα παιδιά τρώνε σήμερα τα νύχια τους», αναφέρει η ίδια.
Η 20χρονη τονίζει στον κόσμο πως, αν δουν κάτι παράξενο στα νύχια τους, να μην το αφήσουν όπως έκανε εκείνη, αλλά να συμβουλευτούν αμέσως ένα γιατρό.

Διαβάστε επίσης: Η συγκινητική ιστορία της 21χρονης που υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου. Προσπάθησε να αυτοκτονήσει μετά από ερωτική απογοήτευση

Διαβάστε επίσης: Γιατί το αντηλιακό πρέπει να χρησιμοποιείται χειμώνα καλοκαίρι; Προστατεύει από τον καρκίνο και την πρόωρη γήρανση