Πιλότος άνοιξε στο τέρμα τον κλιματισμό για να αναγκάσει τους επιβάτες να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο. Δεν ήθελαν να κατέβουν λόγω της καταρρακτώδους βροχής

4971

Μέχρι και εμετό έκαναν οι επιβάτες πτήσης της AirAsia στην Ινδία, όταν ο πιλότος αποφάσισε να ανοίξει στο τέρμα τον κλιματισμό για να τους αναγκάσει να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο. 

Η πτήση τους από Καλκούτα για Μπαγκντόγκρα με τους 120 επιβάτες επέστρεψε στην πύλη λόγω καιρικών και τεχνικών προβλημάτων. Το πλήρωμα τους ενημέρωσε ότι η πτήση θα είχε τέσσερις ώρες καθυστέρηση λόγω τεχνικών προβλημάτων.
Όταν ο πιλότος τους ζήτησε να αποβιβαστούν από το αεροπλάνο, εκείνοι αρνήθηκαν να βγουν έξω στην καταρρακτώδη βροχή.
Τότε ο πιλότος αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Άνοιξε στο τέρμα το air condition, προκαλώντας πολικές συνθήκες μέσα στο αεροπλάνο.
Ο επιβάτες αναστατωμένοι προσπάθησαν να βγουν από το αεροπλάνο για να γλιτώσουν από την «ομίχλη» που δημιουργήθηκε και τους εμπόδιζε να αναπνεύσουν. Μάλιστα, αρκετοί επιβάτες έκαναν μέχρι και εμετό λόγω της ασφυκτικής ατμόσφαιρας.
Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν και πολλά μικρά παιδιά.

Η απόφαση του πιλότου να βάλει τον κλιματισμό σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία, χαρακτηρίστηκε αντιεπαγγελματική, αλλά και επικίνδυνη.
Η απάντηση της εταιρίας ήταν ότι ο κλιματισμός ήταν σε λειτουργία για συνθήκες «υψηλής υγρασίας» και ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει τους επιβάτες.

Δείτε το βίντεο που τράβηξε ένας από τους επιβάτες της πτήσης: