Νοσοκόμες γελούσαν δίπλα σε ασθενή που ζητούσε βοήθεια και τελικά πέθανε (βίντεο)

12152
Ένας βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε παρακαλώντας για βοήθεια τις νοσοκόμες του οίκου ευγηρίας στην Ατλάντα, ενώ εκείνες γελούσαν, όπως δείχνει βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα. 

Ο 89χρονος James Dempsey ζήτησε βοήθεια τουλάχιστον έξι φορές πριν χάσει τις αισθήσεις του. Φώναζε ότι δεν μπορούσε να αναπνεύσει, αλλά κανένας δεν έτρεξε να τον βοηθήσει.
Οι νοσοκόμες τον βρήκαν σχεδόν αναίσθητο στις 5:28 το πρωί. Παρ’ όλα αυτά, αδιαφόρησαν και κάλεσαν ασθενοφόρο μια ώρα μετά.

Η οικογένεια του άτυχου ηλικιωμένου είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο δωμάτιο του νοσοκομείο για να σιγουρευτεί ότι είναι καλά. Όταν πέθανε, οι γιοί του αποφάσισαν να δουν τα βίντεο και διαπίστωσαν ότι ο πατέρας τους ίσως και να μην είχε πεθάνει, αν οι νοσοκόμες του έδιναν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταφερθεί σε κλινική.

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Στην κατάθεσή της η επικεφαλής νοσηλεύτρια του οίκου ευγηρίας, Wanda Nuckles, είπε ότι αμέσως μόλις την ενημέρωσαν ότι ο Dempsey δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έσπευσε να του δώσει τις πρώτες βοήθειες. Ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να τον επαναφέρει με θωρακικές συμπιέσεις και τεχνικές καρδιοπνευμονικής ανάνηψης. Το βίντεο όμως, δείχνει ότι η γυναίκα δεν έκανε σχεδόν τίποτα, παρόλο που ο ηλικιωμένος πέθαινε μπροστά στα μάτια της.

Η Wanda Nuckles απολογήθηκε λέγοντας ότι ήταν ένα «ειλικρινές λάθος».
Στο βίντεο φαίνεται ότι οι νοσοκόμες άρχισαν να γελάνε, επειδή δεν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το μηχάνημα οξυγόνου. Όταν ρωτήθηκε η Nuckles για την απαράδεκτη αντίδρασή τους, εκείνη απάντησε ότι δεν θυμάται τίποτα απ’ όσα της δείχνουν.

Ο Dempsey πέθανε το 2014 εκείνο το βράδυ. Παρόλο που το βίντεο κυκλοφόρησε το 2015, ο οίκος ευγηρίας επέτρεψε στις νοσοκόμες που συμμετείχαν στο περιστατικό, να συνεχίσουν να εργάζονται.

Τέσσερα χρόνια μετά τον θάνατο του 89χρονου, η νοσοκόμα Mable Turman κατηγορείται από την Πολιτεία για αμέλεια στην τέλεση των καθηκόντων της, η Wanda Nuckles για στέρηση της παροχής αναγκαίων υπηρεσιών σε ηλικιωμένο και η Loyce Pickquet Agyeman κατηγορείται για αμέλεια αλλά και για ανθρωποκτονία.

Τόσο ο οίκος ευγηρίας, όσο και οι νοσοκόμες προσπάθησαν να εμποδίσουν τη δημοσίευση του βίντεο, αλλά δεν τα κατάφεραν. Ο αρμόδιος δικαστής έδωσε την άδεια στο κανάλι 11Alive, ύστερα από την αγωγή της οικογένειας του άτυχου άνδρα.

Διαβάστε επίσης: Η ψύχραιμη και ταχύτατη αντίδραση των νοσοκόμων για να σώσουν τα μωρά κατά τη διάρκεια ισχυρού σεισμού. viral video

 

Διαβάστε επίσης:Κακοποίηση ηλικιωμένων. Το μαρτύριο της τρίτης ηλικίας με ξύλο, βρίσιμο, κλοπές και παραμέληση (σκληρές εικόνες)