Έπαιζε φλάουτο ενώ έκανε εγχείρηση στον εγκέφαλο. Οι γιατροί άρχισαν να την χειροκροτούν μέσα στο χειρουργείο (βίντεο)

1363
Εντύπωση προκάλεσε η ιστορία μιας 63χρονης ασθενούς που έπαιζε φλάουτο κατά τη διάρκεια εγχείρησης στον εγκέφαλο. 

Από μικρή ηλικία η Anna Marie Whitlock Henry από το Τέξας, εμφάνισε τρέμουλο στα χέρια, κάτι που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Για χρόνια αυτό δεν την εμπόδιζε από το να γίνει μια καλή μουσικός και να παίζει φλάουτο.

Τα τελευταία χρόνια όμως, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να επιδεινώνεται και το ενοχλητικό τρέμουλο άρχισε να γίνεται πιο έντονο. Έκανε με δυσκολία απλά καθημερινά πράγματα, καθώς δυσκολευόταν ακόμη και να πιει ένα ποτήρι νερό.

«Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Ξέρεις τι νιώθεις, αλλά το σώμα σου δεν μπορεί να κάνει αυτό που θες. Είναι βασανιστικό» είπε η ασθενής.
Έτσι, αποφάσισε να υποβληθεί σε σε χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία τοποθετήθηκαν ηλεκτρόδια που προκαλούν ηλεκτρικές διεγέρσεις στον εγκέφαλο της ασθενούς με σκοπό να αποκτήσει έλεγχο των κινήσεών της.
Στη συνέχεια οι γιατροί την ξύπνησαν και της ζήτησαν να παίξει φλάουτο, ώστε να διαπιστώσουν ότι τα ηλεκτρόδια είχαν τοποθετηθεί με επιτυχία.
Οι γιατροί του νοσοκομείο στο Χιούστον, υποκλίθηκαν στη δύναμη της γυναίκας και άρχισαν να την χειροκροτούν.

 

 

Η επέμβαση ολοκληρώθηκε ομαλά και το τρέμουλο της ασθενούς μειώθηκε αισθητά.
Παρόμοιες εγχειρήσεις βαθιάς εγκεφαλικής διέγερσης, γίνονται για τη μείωση των συμπτωμάτων των ασθενών με τη νόσο Πάρκινσον.

Δείτε το βίντεο που βγήκε στη δημοσιότητα με την εγχείρηση της γυναίκας:

Διαβάστε επίσης: Νοσοκόμες γελούσαν δίπλα σε ασθενή που ζητούσε βοήθεια και τελικά πέθανε (βίντεο)

 

 

Διαβάστε επίσης: Η ψύχραιμη και ταχύτατη αντίδραση των νοσοκόμων για να σώσουν τα μωρά κατά τη διάρκεια ισχυρού σεισμού. viral video