Εντυπωσιακές εικόνες από τους 145 κολυμβητές και κολυμβήτριες που έκαναν τον διάπλου της δυτικής Χίου, από την παραλία της Αγίας Ειρήνης μέχρι το νησί του Αγίου Στεφάνου (βίντεο)

197
Για ακόμη μία χρονιά διοργανώθηκε στη Χίο ο κολυμβητικός διάπλους του Αγίου Στεφάνου (Chios Open Water Swimming).

Συνολικά 145 κολυμβητές και κολυμβήτριες όλων των ηλικιών συμμετείχαν στον κολυμβητικό διάπλου που ξεκίνησε από την Αγία Ειρήνη με προορισμό το νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Όλοι οι συμμετέχοντες διήνυσαν κολυμπώντας μία απόσταση ενός ναυτικού μιλίου.

Η διοργάνωση επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια ημέρα, παραμονή της εορτής του Αγίου Στεφάνου, με αφορμή την ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου. Η κολυμβητική διαδρομή ξεκινάει από το λιμάνι της Αγίας Ειρήνης και ολοκληρώνεται στο νησάκι του Αγίου Στεφάνου.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η στροφή του κόσμου σε αθλητικές δραστηριότητες που προάγουν το σώμα και το πνεύμα, αλλά και την εξωστρέφεια του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού στη Χίο.

Δείτε το βίντεο με τις εικόνες από τη φετινή διοργάνωση στο νησί:

Διαβάστε επίσης: Naxos Adventure Rally. Το πρωτότυπο ράλυ μοτοσυκλέτας που περνά μέσα από τα χωριά και τις διάσημες ακτές του νησιού. Συμμετέχουν και ερασιτέχνες αναβάτες (φώτο)

 

Διαβάστε επίσης: Οι πιο πολύχρωμες πόλεις του κόσμου. Πως εξηγούνται οι χρωματισμοί και ποιο είναι το ασπρόμαυρο ελληνικό χωριό που τα ανταγωνίζεται