Το νησί που έχει περισσότερες γάτες απ’ότι κατοίκους. Και υπάρχουν άλλα δέκα! (φωτογραφίες)

3154
Η νήσος Aoshima στην Ιαπωνία, δεν αποκαλείται άδικα το «Νησί των Γατών», καθώς έχει περισσότερες από 120 γάτες. Το μικρό νησάκι θεωρείται σχεδόν εγκαταλελειμμένο, καθώς πλέον μένουν μόνιμα περίπου 22 ηλικιωμένοι κάτοικοι. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε κάτοικο αντιστοιχούν τουλάχιστον 6 γάτες. 

Οι κάτοικοι αρχικά πήραν γάτες στο νησί για να αντιμετωπίσουν το εκτεταμένο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν με τα ποντίκια.
Έτσι, οι γάτες έμειναν στο νησί και σιγά σιγά πολλαπλασιάστηκαν.

Το 1945 στο νησί έμεναν περισσότεροι από 900 κάτοικοι. Πλέον ζουν κυρίως ψαράδες και συνταξιούχοι που δεν μετανάστευσαν σε άλλες περιοχές για να βρουν εργασία μετά τον Β Παγκόσμιο πόλεμο.

To νησί βρίσκεται περίπου 30 λεπτά από την ακτή του νομού Ehime στην Ιαπωνία. Δεν υπάρχουν εστιατόρια, ξενοδοχεία, αυτοκίνητα και μαγαζιά. Τουρίστες όμως, και κυρίως άνθρωποι που αγαπούν τις γάτες πηγαίνουν αυθημερόν για να δουν από κοντά το «βασίλειο» τους. Παρ’ όλα αυτά, οι κάτοικοι δεν σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τουριστικά το νησί, καθώς το μόνο που επιζητούν είναι η ηρεμία τους.
«Αν υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουν τις γάτες και νιώθουν καλά με αυτό μπορούν να έρθουν. Αρκεί να μην επιβαρύνουν όσους ζουν εδώ» ανέφερε στο Reuters ο 65χρονος ψαράς Hidenori Kamimoto.

Οι γάτες επιβιώνουν με τροφή που τους δίνουν οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες.
Δεν είναι ιδιαίτερα επιλεκτικές, καθώς τρώνε ό,τι τους δώσουν από ρύζι, ενεργειακές μπάρες, μέχρι και πατάτες.
Είναι τα μόνα ζώα που κυριαρχούν στο νησί, καθώς δεν υπάρχουν άλλα για να τις κυνηγήσουν. Έτσι, περπατούν αμέριμνες στις προβλήτες χωρίς φόβο ότι θα εμφανιστεί κάποιος σκύλος.
Παρ’ όλα αυτά, οι κάτοικοι προσπαθούν να διατηρήσουν υπό έλεγχο τον πληθυσμό τους. Τουλάχιστον 10 γάτες έχουν στειρωθεί.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν ακόμη 10 νησιά, στα οποία κυριαρχούν οι γάτες έναντι των ανθρώπων και είναι γνωστά ως «Cat Islands», τα οποία είναι το Okishima, Sanagishima, Muzukijima, Manabeshima, Iwaishima, Aijima, Aishima, Kadarashima, Genkaishima και Tashirojima. Στα περισσότερα δεν επιτρέπονται οι σκύλοι για να προστατευτεί ο πληθυσμός των γατών.

Ο φωτογράφος του Reuters Thomas Peter ταξίδεψε στο νησί και κατέγραψε εντυπωσιακές εικόνες από το νησί που οι γάτες είναι περισσότερες από τους κατοίκους: 

Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters
Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters
Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters
Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters
Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters
Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters
Φωτογραφία: Thomas Peter/ Reuters

Διαβάστε επίσης: Η αντίδραση ενός γάτου που βλέπει σε βίντεο την ιδιοκτήτριά του που δεν ζειπια. (βίντεο)

 

 

Διαβάστε επίσης: Το μελαγχολικό βλέμμα του Έλληνα παππού και της γάτας του. Η φωτογραφία που εντυπωσίασε ακόμη και την ιταλική Vogue