«Ταξιδέψτε» με ένα πλοίο κοντέινερ για 30 μέρες. Το εντυπωσιακό βίντεο time lapse που έγινε viral

3494
Εντυπωσιακό βίντεο μαγνητοσκόπησε ο Καναδός ναυτικός και φωτογράφος Jeffrey Tsang, που ταξιδεύει με πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες ολόκληρου του πλανήτη.

Ο φωτογράφος κατέγραψε με την κάμερά του το ταξίδι διάρκειας ενός μήνα και το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό, γι’ αυτό σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε viral με περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές.
Περίπου 80.000 φωτογραφίες τραβήχτηκαν για αυτό το βίντεο.

Τα φυσικά καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια του βίντεο. Εντυπωσιακοί κεραυνοί, άγριες καταιγίδες, η ειδυλλιακή δύση και ανατολή του ηλίου, ο ξάστερος ουρανός, αλλά και η άφιξη-αναχώρηση από το λιμάνι με την φόρτωση και την εκφόρτωση εμπορευμάτων έκαναν το βίντεο μοναδικό.Η κάμερα τοποθετήθηκε στη γέφυρα του πλοίου, ενώ συνέχιζε να τραβάει, ακόμη και όταν ο Tsang κοιμόταν ή έκανε άλλες δουλειές.
Η διαδρομή που ακολούθησε, ήταν από την Ερυθρά Θάλασσα στον Κόλπο του Άντεν, που βρίσκεται στην Αραβική Θάλασσα ανάμεσα στην Υεμένη και τη Σομαλία.
Στη συνέχεια ταξίδεψε στον Ινδικό Ωκεανό και στο Κολόμπο στην Σρι Λάνκα.
Επόμενες στάσεις του εμπορικού πλοίου ήταν το Στενό Μαλάκας στην Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Νοτιοανατολική Κίνα. Ο τερματικός σταθμός αυτού του ταξιδιού ήταν το Χονγκ Κονγκ.

Σκοπός του φωτογράφου ήταν να μεταδώσει την εμπειρία και τα συναισθήματα από τη ζωή στη θάλασσα.
«Το ταξίδι στην ανοιχτή θάλασσα είναι ένας μοναδικός τρόπος να καταλάβουμε πόσο μικροί είμαστε μπροστά σε αυτόν τον πανέμορφο κόσμο. Το κυνήγι στον ατελείωτο ορίζοντα, ο καιρός που αλλάζει και τα λαμπερά αστέρια και τους γαλαξίες και η συνειδητοποίηση ότι η ύπαρξη μας είναι μικρή σε σχέση με την απεραντοσύνη του σύμπαντος, μου δίνουν το κίνητρο να κάνω κάτι διαφορετικό στον κόσμο. Κάνε θραύση. Μην υπάρχεις απλώς», αναφέρει στο βίντεο.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο και ταξιδέψτε σε 10 λεπτά σε χώρες που πιθανόν να μην δείτε ποτέ από κοντά:

Διαβάστε επίσης: Κάμερα καταγράφει το υπέροχο πέταγμα των γερανών πάνω από την Βενετία. Δείτε από κοντά πως η μάνα οδηγεί τα μικρά της στο μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι (βίντεο)